Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 februari 2016 av bes i övriga hundfrågor
Re: Oops...

Det är såklart väldigt mycket enklare att sitta och säga såna här saker ur ett utifrånperspektiv och inte själv är känslomässigt engagerad, men ärligt talat; det mest rättvisa du kan göra mot din hund är nog faktiskt något av de sista valen du skriver. Ta med henne eller ge henne ett annat, permanent hem. Att lämna bort henne i två år och ändå "få behålla henne" fyller såklart dina känslomässiga behov, men rent objektivt tror jag hunden skulle vara lyckligast om hon antingen stannar hos dig, eller får ett permanent hem hos någon annan.


Du kan såklart försöka hitta det där hemmet som är villiga att passa hund i två år och sedan - helt eller delvis - förlora den, men jag tror det är VÄLDIGT sällsynt med vettigt folk som är villiga att ställa upp på det. Sannolikheten är större att det hör av sig människor som vill ha hund men inte har råd att köpa en, för i ärlighetens namn tror jag inte din deal skulle locka så många andra typer av människor. Frågan är då om du har tid att lära känna dessa människor (alla verkar såklart bra till en början) och huruvida överenskommelsen fortfarande är lika okomplicerad två år senare?


Om du ändå bestämmer dig för att gå den vägen, var (som någon annan skrev ovan) extremt noga med papprena. Ta hjälp för att få det rätt. I den bästa av världar skulle du betala dagsersättning för att fosterfamiljen inte i ett senare skede ska kunna komma och säga att de inkvarterat hunden under såpass lång tidsperiod att det faktiska ägandeskapet numera ligger på dem (ja, det är ett argument som håller i vissa fall). Men det är såklart svårt för oss vanliga dödliga att ruska fram så mycket pengar under men du bör i vilket fall som helst stå för ALLA kostnader (försäkring, veterinärvård, foder, vaccinationer, tillbehör, tugg - ja allt) för att åtminstone inte ha det vägande emot dig sedan om det skulle bli trubbel att få hunden tillbaka.


Hur du än väljer att göra så önskar jag dig lycka till, hoppas det går bra


Som medlem kan du här läsa lite kort info om bes och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
regler för fodervärd?   [12] 8 nov: Nasmib 3 feb: Nasmib Att vara fodervärd.   [26] 27 okt: Nasmib 31 jan: Mira och Esther Söker fodervärd/omplacering för vår unghund   [7] 4 sep: Alexandra¿… 6 sep: Gurkans Fodervärd - testa att ha hund   [2] 6 sep: Dantito 7 sep: Gurkans Fodervärd åt tik på 3 år   [6] 12 nov: Zid 14 nov: Zid Fodervärd söker tik   [3] 31 jan: Hydrovbg 27 aug: Karin98 delägare/fodervärd i göteborg sökes   [9] 27 nov: arvidåsookie 28 nov: STB ska eventuellt bil fodervärd till en hanvalp...   [3] 31 jul: skorpan33 1 aug: skorpan33 fodervärd, lämna tillbaka?   [1] 19 jan: evillinda74 19 jan: Madde88 fodervärd åt blivande ledarhund...   [2] 22 nov: Obelix 22 nov: Satmara
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Jämthund | Staffordshire Bullterrier | Siberian Husky | Shetland Sheepdog | Chihuahua | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB