Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 mars 2016 av Ayrin i övriga hundfrågor
Re: Alla dessa blockethundar..

Nu måste jag erkänna att jag inte har jättekoll på SKKs avelsregler, men om det är "avelsparagrafen" (http://www.skk.se/uppfodning/regler-policys-och-lagar/skks-grundregler/sa-sager-grundreglerna-om-avel/) så kan jag inte påstå att det skulle lägga stora hinder i vägen för någon som "bara vill tjäna pengar".


De flesta delarna av den är "använd inte en allvarligt sjuk hund", "avla inte på hundar som bär på allvarliga sjukdomsgener" (seriöst, om påståendet att 30-70% av alla Cavaliers kommer att få syringomyelia stämmer borde ju hela den sektionen kastas ut ur SKK för att de bryter mot de reglerna, men det verkar ju inte vara något problem), samt "vissa kontroller måste göras på vissa raser".


Har du en ras där det inte är några tester som *måste* göras innan, så ser jag inte varför dessa regler skulle hindra dig från att korsa två hyfsat godtyckliga säg labbar med varandra och sedan registrera dem i SKK?


Många blandisar säljs ju för ~5000, chippade, avmaskade och veterinärbesiktigade, så det torde ju inte vara en stor kostnad, om nu inte dessa valpar säljs med förlust (vilket för all del inte är helt omöjligt).


Nä, skulle jag börja avla för att tjäna pengar skule jag nog satsat på chihuahua, en renrasig sådan valp gick ju på 30 000 på blocket för nåt år sedan. Vet inte riktigt vad som är "coolt" nu, men seriöst, så mycket mindre jobb är det ju inte att föda upp blandisar att det verkar som en vettig idé att acceptera 1/6 av vad jag kunnat få per valp (observera att jag inte förespråkar eller gör detta).


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ayrin och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Om dessa frågor   [0] 16 sep: cio Vilken hundras passar dessa förutsättningar?   [23] 17 nov: Laban76 21 nov: Laban76 Val av dessa raser?   [0] 4 aug: emellaya vilket torrfoder är bäst av dessa två?   [5] 4 feb: duende 5 feb: pipilotta Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 13 aug: duende 13 aug: Anneli Vilkent är bäst av dessa två?   [2] 27 mar: duende 29 mar: syteryster Någon som känner igen dessa skorpor??   [2] 30 dec: Marley5 30 dec: Dimma Har dessa hundraser jaktinstink?   [5] 21 apr: elinmedhund 22 apr: elinmedhund Vilket foder tycker ni är bäst av dessa två?   [1] 19 feb: duende 4 mar: Voff 92 Vad kan dessa röd-svarta fläckar vara?   [4] 3 maj: wallink 3 maj: Scala''s husse
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Tax | Fransk Bulldogg | Dobermann | Chihuahua | Yorkshireterrier
© 1998-2023 Enfinia AB