Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 mars 2016 av Fisher i valpforum (5 svar)
Döv Border Collie

Måste bara få skriva av mig.


Nu har min chef, som även är min lillasysters sambos storasyster och min vän, gått och förbarmat sig över en döv BC-valp och adopterad denna. För att inte tala om att hon precis köpt ett dräktigt sto och adopterat två lamm som förlorat sin mamma.. Hon är en blödig person. 


Iallafall, nu har hon den här valpen och jag fasar inför hur den kommer att bli. Hon har redan en hund, en liten Jack Russel/Podengo/PowderPuff-blanding som både vägrar att äta (ratar även typ oxfilé) och hugger mot barn om hon känner för det. Är även allmänt dålig på att lyda sin matte. 


Och nu ska hon ta hand om en högenergisk, extrem vallare som är DÖV?? Hon har inte den blekaste hur man tränar en döv hund, inte jag heller för den delen, och hon kommer utan tvekan be mig om råd. Jag har verkligen inte lust att hjälpa henne, hon är en jättefin människa men det här känns så impulsivt och ogenomtänkt.


Alla bara gratulerar och säger att valpen är så söt, och visst, det är den, men jag ser absolut inte hur det här kommer att gå bra. Dessutom sköter hon en gård på heltid, och då menar jag sju dagar i veckan 8-5, hur ska hon kunna ha koll på elever, sin äldre hund, hästar och en DÖV VALP? Hon kommer inte kunna rida, inte lämna den ensam under lektioner för den är för liten, den kommer tvunget behöva vara uppbunden konstant för att den är döv och otränad. Hur gör man för att kalla in en döv hund liksom? Hon kan ju inte ens få till en inkallning på sin hund som faktiskt hör!


Kommer den dagen när hon har en galen döv vuxen BC och ber om hjälp kommer jag ju bara vilja säga "borde du ha tänkt på innan".


Urgh.. Vette fasen hur hon tänkt sig att det här ska fungera. För att inte tala om att folk kör som galningar rätt över stallplanen! Det kommer aldrig gå att ha den hunden lös, om än bara för risken att den blir påkörd.


Hon har planer på att hunden ska bli vård/terapihund, för dess pappa är tydligen det.. Det kan säkert gå för den som har tid, men det har ju verkligen inte hon!


Blä. Kan inte sluta oroa mig för valpens livskvalité.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Fisher och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
polski owczarek nizinny och bearded collie   [0] 30 apr: Nalle och Tindra Vågar man skaffa en Border collie?   [9] 27 mar: Ayrin 6 apr: Ayrin Går det i rätt riktning med vår border collie?   [3] 1 jan: BorderC 4 jan: Yorkie-Zoffan Är vår border collie kort, mellan eller långhårig?   [3] 12 nov: Hundvovve 13 nov: Gurkans Border collie smarta?   [9] 4 jan: Åkeärbäst 9 jan: Salawexe Omplacering 5-årig Collie-tik?   [6] 11 aug: Cassie14 20 jan: Zimbast Border terrier med anfall (inte epilepsi)   [2] 1 mar: Ugglan 3 mar: Ugglan Collie eller annan hundras   [2] 5 mar: Livet 14 apr: Livet Briard? Bearded collie? Schapendoes? Puli?   [10] 5 feb: Sunniva 12 feb: Odåganidun Storlek på saker till en border collie   [5] 15 sep: Leeena 25 sep: Leeena
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Yorkshireterrier | Jack Russell Terrier | Finsk Lapphund | Dalmatiner | Cavalier King Charles Spaniel | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB