Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
14 mars 2016 av maggiebell i skaffa hund (7 svar)
Välja amstaff eller staffe?

Hej på er!
Tänkte be om lite råd i val av hund. Jag och min sambo, 23 och 24 år gamla, vill skaffa hund till sommaren. Vi är dock oense om ras - han vill ha en engelsk staff, och jag vill ha en amstaff. Till saken hör att ingen av oss haft "egen" hund förut, men jag skulle anse mig vara hundvan. Min familj har haft hund sedan jag var 5 tills i januari i år, varav de två senaste vi hade var en blandis med boxer/amstaff, och den andra var amstaff med inslag av en annan ras. Jag fastnade verkligen för dessa två hundar men särskilt den som var mest amstaff - så otroligt snäll och mysig hund, perfekt med barn, men dock väldigt bufflig, hoppig och envis, och som hade väldigt svårt med lydnaden ute på promenader. Båda hundarna var adoptiv/omplaceringshundar från ett hundhem, så därför har jag lite svårt att skilja på om det är deras speciella livsomständigheter eller rasen som definierat deras sätt att vara, eller om de varit "rastypiska" amstaffar. Min sambo har enbart erfarenhet från småhund såsom fransk bulldog, därav vill han ha en staffe som är mindre än en amstaff. Jag har ingen erfarenhet från engelska staffar alls, så det enda jag vet är att de är mindre än amstaffar och ser lite annorlunda ut. 

Är det någon här som har erfarenhet från båda raserna och kan beskriva lite skillnader och likheter i temperament och beteenden, samt skillnader i hur krävande hundarna är mentalt och fysiskt? Hur är raserna generellt med andra hundar, när det gäller uppfostring och lydnad? 
Vi ska främst ha hunden som familjehund och sällskapshund, och är alltså inte intresserade av att tävla eller ställa ut, utan det är de mentala och fysiska egenskaperna vi vill ha mer info om. 

Tack på förhand! :) Som medlem kan du här läsa lite kort info om maggiebell och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Blandras rottweiler/amstaff i närheten av barn?   [6] 27 feb: stitchy13 4 mar: Ayrin Välja ras, pedagoghund?   [8] 14 aug: fanta 2 sep: traktorn Vilken ras ska vi välja?   [14] 26 mar: Sofia78 22 apr: Dante1 Hjälpguide för att välja pälslängd på skär   [1] 12 feb: Lovely havamalt 14 feb: aenima Hund går in i "Trans" - 9 månader Amstaff   [2] 20 jul: Grovlös 21 jul: Torparinnan Hjälp mig välja ras!   [6] 30 sep: UrOchSkur 1 okt: Anneli Uppfödare Amstaff Malmö   [11] 23 aug: Sweetiepiehey 27 aug: Hortensia Vår staffe har börjar 'markera' mot barnen.   [16] 17 maj: AmstaffD 23 maj: Hortensia Vår unga amstaff blir ibland helt TOKIG! Hjälp...   [10] 25 jan: AmstaffD 5 mar: rawranna Staffe kan ej slappna av med barn.   [1] 2 jan: TobbeV 3 jan: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Golden Retriever | Dvärgpinscher | Grand Danois
© 1998-2024 Enfinia AB