Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 mars 2016 av Sezziyanen i vård & skötsel (11 svar)
Klippa en Briard, "lagom"?

Tjena.

Har mer eller mindre bestämt mig för att jag ska skaffa en Briard (lite Bouvier samt BRT-tankar fortfarande...men tja man får la se..). 

Jag gillar rasen på alla sätt och vis, och är rätt säker på att den passar mig. En av anledningarna är en icke-fällande (nåja, i princip) päls vilket jag uppskattar efter tidigare erfarenheter med Schnauzrar som var likadana på den punkten. Har inget emot en rejäl päls och den vården som kommer med för att ha koll på knutar och tovor, men jag kan tycka att vissa Briarder man ser har lite VÄL lång päls för att den ska vara riktigt funktionell. Nu när de inte måste bo ute bland boskapen på hedarna längre dvs.

Har sett olika trådar om att klippa ner såna här "icke-klipp"-raser, och oftast då verkar det vara folk som i princip rakar ner hunden. Jag är inte riktigt inne på denna linje då jag känner att det ändå är en pälsras och pälsen har riktigt bra funktion som skydd också. Dock så tycker jag väl att avlingen som har premierat en LÅNG päls är lite..sådär.

Här är lite bilder på Briarder förr i tiden:
http://www.briardbreeder.com/old.htm


Tycker detta verkar vara en mycket mer lagom pälslängd, och tänker mig att man bör kunna klippa ner den till en sån nivå ungefär? Är det nått jag inte tänker på eller missar här? Eller är detta lugnt och bara att köra på (tja när hunden väl är vuxen dvs)?

Detta pga några faktorer.. 

* slippa ha en tofs i luggen hela tiden för att de ska kunna se dugligt.


* Aningen mindre trasslande i grejer pga jättelångt ben- och kroppshår.


* Lite mindre slafs med skägget (skulle inte ta bort hela dock)

* Etc.

Jag bryr mig inte om utställningsresultat, så det är inte en faktor här.

Raser: Briard

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sezziyanen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
När klippa pälsras för första gången?   [2] 9 jul: Janna77 10 jul: -Aslan pwd- Rasambivalent. Briard, Aussi eller Beardis?   [3] 20 apr: Froggy 22 apr: Anneli Briard? Bearded collie? Schapendoes? Puli?   [10] 5 feb: Sunniva 12 feb: Odåganidun Klippa en golden retriever?   [2] 10 jul: madfor4 9 aug: Mitt gäng & jag Hur ska jag klippa min hund ?   [2] 26 maj: Manni 1 jun: Hrímnir kan någon tala om vad som är lagom   [5] 18 nov: Saturnus 19 nov: pipilotta Klippa runt ögonen eller inte?   [2] 3 nov: ollef 5 nov: hundöga återkomst Briard, uthållighet?   [1] 11 okt: Sezziyanen 18 okt: -Aslan pwd- Vad är lagom aktivering för stor unghund?   [4] 3 okt: Emmksthlm 4 okt: urrrk Klippa ner chihuahuablandras   [2] 26 jun: Chillin 3 jul: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Golden Retriever | Schäfer | Border Collie | Labrador Retriever | Yorkshireterrier | Rottweiler | Grand Danois
© 1998-2024 Enfinia AB