Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 mars 2016 av Lona i övriga hundfrågor
Re: Hjälp, hur ska jag hantera min hund?

Det är faktiskt inte helt ovanligt att man får någon slags "skaffa hund-depression" när man köper hund, oavsett om det är en valp, vuxen eller importerad hund. Man får någon slags panik, "ska jag klara detta", vad händer om..." och så vidare.


Visar det sig då att hunden inte är alldeles lätt att ha och hantera och kanske till och med mår ganska dåligt av omställningen - ja, då är det lätt att hamna fel.


(Jag misstänker att det här är minst lika vanligt när man får barn men dem går det liksom inte att omplacera så man biter ihop. Det är förmodligen, i alla fall i vissa kretsar, dessutom ganska "förbjudet" att tala om, du ska vara en duktig och kunnig förälder från dag 1!)


Skönt att ni är på rätt spår och jag tycker att det är bra att det kommer fram att det inte alltid är en dans på rosor att ta en gatuhund. Det romantiseras tyvärr ganska mycket kring detta.


Och så ett litet varningens ord i all välmening: Det blir för det mesta några bakslag förr eller senare (oberoende av vilken hund man har men har man en hund som fått den bästa starten och är helt trygg så är det naturligtvis lättare än med en hund som har en del skit i bagaget . Jobba på och fokusera på de bra bitarna, backa tillbaks till rena grunderna och försök ha en positiv syn så tar ni er igenom det med .


Lycka till i framtiden 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Revir eller Osäkerhet? Hjälp..   [7] 8 jan: Bartolomeus 31 jan: Mira och Esther Hjälp med att hitta rätt ras   [13] 15 okt: sarah 19 okt: Ayrin Snälla hjälp mig! Hur ska jag tänka?   [16] 30 sep: Doggsan 3 dec: Doggsan Gammal hund med separationsångest hjälp!!!   [6] 6 aug: bamse100 16 sep: Jerrie´s Black Pack Rumsren nattetid, men ej dagtid - hjälp   [2] 19 jul: waleus87 19 jul: aenima Hjälp vår Scooby:(   [1] 3 jun: Mrcorona 3 jun: Mrcorona Hjälp stressad löptik   [1] 17 apr: XXIIXX 17 apr: pipilotta Ocd valp hjälp!!   [9] 11 feb: Vavva123 16 feb: Gurkans Hjälp med tips till en väldigt bitig valp   [2] 28 jan: Linne789 29 jan: Morgonpigg hjälp med råd till en tokig hund.   [2] 27 jan: Bamselina 2 feb: Öjenmia
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Portugisisk Vattenhund | Jack Russell Terrier | Flatcoated Retriever | Chinese Crested Dog | Fransk Bulldogg | Schäfer | Golden Retriever
© 1998-2023 Enfinia AB