Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 mars 2016 av malin_b i aktiv med hund (6 svar)
Hur mycket motion behöver en staffe?

Min mamma har en staffe som är sex år gammal. Mamma har fått artros i sitt knä och undrar därför om jag kan överta hunden tills vidare, eftersom hon inte kan gå ut med honom alls egentligen. Jag har honom honom hos mig just nu, och vill gärna behålla honom, men jag har lite funderingar gällande en staffes behov, framförallt när det kommer till den fysiska motionen.


Jag vill gärna kunna ge honom den motion han behöver, och jag har läst och förstått att staffar har ett stort behov av att få röra sig. Problemet (om det ens är ett problem, det är lite det jag undrar över) är att jag inte känner att jag hinner gå ut med honom mer än sisådär två till två och en halv timme om dagen, utan att det börjar gå ut över mitt arbete.


Nu har jag haft honom hos mig i en månad ungefär, och jag tycker att det går bra. Han vilar väldigt mycket när vi väl är inomhus, sover bra på nätterna och verkar inte understimulerad (tuggar inte sönder mina saker eller så utan beter sig som vanligt). Jag jobbar hemifrån och han sitter gärna bredvid mig när jag jobbar, och nu och då tar jag pauser och leker med honom (kamplekar, tricks, söka godis m.m). Nästan varje dag har vi gått ut i två och en halv timme, när vi väl är ute brukar jag försöka att springa med honom så mycket jag orkar och vi gör också en del lekar som utmanar honom mentalt. Några dagar hann jag inte gå i två och en halv timme, då gick vi i två timmar.


Jag vet inte riktigt vad folk menar när de säger att staffar behöver mycket motion, jag vet inte riktigt vad som räknas som mycket. En vän till mig sa att en staffe behöver tre timmars motion utomhus om dagen för att må bra, det är därför jag har blivit orolig att jag inte ska kunna fortsätta att ha honom hos mig.


Tankar, tips eller åsikter?


(Innan ni frågar varför jag inte bara frågar min mamma så handlar det om att jag inte riktigt litar på henne just nu, hon vill bara så gärna att jag skall ha honom så jag misstänker att hon kommer att säga vad som helst för att det ska bli så om jag frågar henne om detta.)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om malin_b och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tillgiven, vänlig liten ras inte mycket pälsvård   [8] 19 jun: Veruska93 26 jun: Veruska93 Aktiv valp - ger vi för mycket uppmärksamhet?   [2] 25 jun: Nokko 27 jun: Nokko Hur mycket köttfärs till 3,5 veckor valpar?   [1] 28 apr: Double_a 29 apr: Gurkans Hur mycket foder ger ni era jakt labradorer?   [0] 25 jan: Nalle och Tindra Valp med för mycket energi för att tränas   [2] 2 aug: Hector24 2 aug: Anneli Hundar som fäller mycket, vad kan man göra själv?   [3] 17 sep: Wicky 22 sep: ellennd Vår staffe har börjar 'markera' mot barnen.   [16] 17 maj: AmstaffD 23 maj: Hortensia Hur mycket omelett kan hunden äta?   [5] 3 mar: Lovely havamalt 4 mar: Lovely havamalt Staffe kan ej slappna av med barn.   [1] 2 jan: TobbeV 3 jan: Torparinnan Mjäll/skorv på 10 veckors staffe   [4] 14 dec: juliaj84 15 dec: juliaj84
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Golden Retriever | Dvärgpinscher | Grand Danois
© 1998-2024 Enfinia AB