Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 mars 2016 av Floyd i skaffa hund
Re: För och nackdelar med storleken på din hund

Vår förra hund var en stor Riesenschnauzer. Den vi har nu är en liten blandras på snart fyra månader. Han väger nu fyra kilo, tippar på att han som max kommer väga sex kilo som fullvuxen.


Det är så himla smidigt med en liten hund på många sätt. Smidig att ha med överallt och betydligt lättare att få hundvakt till om det skulle behövas. Äldre personer med lite eller ingen erfarenhet av hundar föredrar en liten.


Och om jag jämför med får stora så smutsar denna lilla ner så mycket mindre. Med den stora var det så otroligt mycket städning. Det är inte nödvändigt nu. Man får inte glömma att stora hundar tar väldigt mycket plats, i bilen och t.ex om man campar som vi gör. Allt blir mer smidigt.Jag gillar verkligen stora hundar men övervägde en liten denna gång, något som jag inte ångrar. Vår Riesen krävde dessutom väldigt mycket motion något som den vi har nu inte gör, utan mer lagom.


inget fel med renrasiga hundar, absolut inte men oftast är blandraser friskare hundar. Jag känner att vi har gjort det bästa valet, en liten blandras. Han är störtskön!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Floyd och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
För-och nackdelar med kastrering   [3] 15 sep: Tira Ros 16 sep: Torparinnan Behöver info om Cavalieren! För-nackdelar   [20] 3 mar: Lanawolf 19 mar: min underbara vovve Tik vs Hane (fördelar/nackdelar)   [0] 14 sep: Mell¿® Tik vs Hane (fördelar/nackdelar)   [2] 12 sep: Mell¿® 12 sep: Mell¿® För- och nackdelar med Cairn terrier?   [3] 27 mar: Heidruns matte 31 mar: Heidruns matte Beagle, för och nackdelar?   [1] 11 mar: ottoson 16 mar: STB För och nackdelar med kastration   [13] 11 mar: Recard 19 mar: Hrímnir Skaffa engelsk staffe. Fördelar och nackdelar?   [2] 14 jan: Doberkille 16 jan: Hortensia Kastrera tik: för- och nackdelar?   [11] 20 jul: Selli 10 jan: Vitryska vovvar Hane eller tik, för- och nackdelar?   [7] 5 feb: Ezereht 25 jul: SnällaBella
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Jämthund | Staffordshire Bullterrier | Siberian Husky | Shetland Sheepdog | Chihuahua | Cavalier King Charles Spaniel
© 1998-2024 Enfinia AB