Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 mars 2016 av HeyJess i sjukdom & hälsa (6 svar)
Avliva reaktiv unghund med HD?

Obs, långt och desperat inlägg


Jag klarar snart inte av situationen med min hund längre. Jag älskar honom mer än nåt annat men känner mig så rådvill. Jag hoppas att ni här kan komma med lite realistisk och positiv input. Ej påhopp då detta är svårt nog.


Blandras 1,5 år. Mops/chihuahua. Jag köpte honom vid 8 v.


Hunden har sedan ca 4 månaders ålder gjort hoppsasteg med vänster bakben. Vid ett års ålder röntgades han med hd C/D enligt veterinären men jag tror snarare det är D/E. Mycket grunda skålar.


Han skriker när vet för bakbenen i ytterlägen. Han hoppar dagligen runt på tre ben, frömst vid tempoväxlingar. Hans hoppsasteg blir inte mindre när han fått metacam. Han hoppar upp på möbler utan vidare och står upp mycket på bakbenen för att tigga mat osv. Pga detta säger vet att han inte har ont (?)


Vi har gått på rehab med watertreadmill och simning. Ingen förändring av hoppsastegen. Rehabsköterska säger att hoppsastegen är ett inlärt rörelsemönster som kanske inte kommer försvinna. Det beror enligt henne och vet inte på smärta.


Det var de fysiska besvären, nu till de psykiska...


Han är rädd och osäker inför det mesta. Människor. Ljud. Rabiat mot hundar när han är i koppel. Hanhundar ska dö tycker han. Han skäller drar och sliter ute på promenad mot allt som är läskigt. Väldigt reaktiv och verkar inte finna trygghet hos mig. Han är på helspänn ute på promenad. När jag frågar honom om vi ska gå ut gömmer han sig under möbler.


Inomhus larmar han inför ljud och grannar klagar på hans skällande.


Han är glad ibland men han känns liksom inte så lekfull och livlig som en unghund ska vara. Han leker sällan och springer sällan trots att han är mycket lös.


Detta är min första hund och jag vet inte vad som är "normalt" beteende för en unghund. Husse anser inte att hunden är osäker eller att det är nåt "fel" på honom utan påstår att problemet ligger hos mig.


Jag jobbar häcken av mig endast för att hålla oss ovanför vattenytan på promenader men känner inte att jag orkar mera. Vi jobbar med skvaller och klicker.


Kan nån ge mig råd i hur jag ska göra!!


 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om HeyJess och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Jobba hemifrån med unghund   [2] 13 okt: Muggepiss 14 okt: KristinaB Köpa äldre valp/unghund   [4] 7 jul: Fjunet 19 jul: Gurkans Era bästa strategier - livlig 3-åring och unghund   [16] 25 jun: Chocolate AK 2 aug: Mira och Esther Blötfoder/våtfoder till unghund   [0] 17 apr: Katty Unghund driver mig till vansinne   [3] 16 mar: Sekts 26 mar: Dimma Söker fodervärd/omplacering för vår unghund   [7] 4 sep: Alexandra¿… 6 sep: Gurkans Flexikoppel på unghund   [7] 3 aug: Tira Ros 9 aug: Draghund Unghund som vägrar gå   [0] 30 jul: Tessi11 Aktivering av unghund   [1] 29 jul: Tessi11 5 aug: Ayrin Avliva 4-årig hund eller flera operationer? PANIK   [5] 24 jun: hejhej 25 jun: Draghund
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Tax | Dobermann | Boxer | Shetland Sheepdog
© 1998-2023 Enfinia AB