Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 april 2016 av alvhalv i skaffa hund (22 svar)
Kan en amstaff passa mig?

Hallå alla hundmänniskor!

Jag planerar skaffa hund om något år eller så när jag bor på landet och klurar nu intensivt på vilken ras som kan tänkas passa. Som rubriken antyder är jag är allra mest intresserad av en amstaff.

Jag har haft en schäferblandning tidigare med låg aktivitetsnivå och ett väldigt lugnt och snällt temperament. From som ett lamm. Utöver en enstaka grundlydnadskurs har jag ingen erfarenhet av hundträning då intresset inte fanns från min sida och jag inte upplevde att hon behövde det. Det blev bara långpromenader och lek.

Nu har dock mitt intresse för bruks och hundsport växt explosionsartat och jag är väldigt sugen på att komma igång med lydnad, rallymix, spår och/eller sök. Jag söker alltså en hund som kan passa för dessa grenar.

Andra saker som är viktigt för mig:
- Att den är frisk och lever länge
- Att den är tillgiven och trivs med att kramas i soffan
- Att den är lättlärd
- Att aktivitetsnivån inte är överdrivet stor*
- Att den kan vara ensam några få timmar emellanåt
- Att den är mellanstor eller stor
- Att den har viss vakt i sig (föreställer mig dock att de flesta raser har detta i viss utsträckning)

*Helst skulle jag se att hunden kan trivas med att träna 3-4, kanske 5, dagar i veckan och nöja sig med många och långa skogspromenader övriga dagar. Utöver inledningsvis givetvis, då vi lär behöva träna varje dag.


Jag är väl införstådd i att mycket av sådant här är individuellt och beror på miljö snarare än arv men det finns ju förstås de raser som har närmare eller längre till olika egenskaper och det är det min frågeställning avser.


Som tonåring hade jag ofta hand om en dåvarande väns pitbull (i stort sett halvtid i ett år eller två) och jag blev helt kär i hennes glada humör och mycket stora behov av att vara nära och mysa. Hon var definitivt energisk och envis men hon hade också en ägare som jag inte skulle kalla konsekvent och angelägen om att träna henne till det bästa hon kunde vara. Jag har svårt att tro att det skulle krävas överdrivet mycket för att hon skulle bli helt och hållet genombra och lätt att ha att göra med. Tar upp det här för att jag förstått att amstaff och pitbull har mycket lika temperament.

En annan ras jag är särskilt intresserad av är schäfer, men tvekar på grund av att det verkar vara en relativt sjukdomsbelastad ras. Brukar bruksschäfrar kanske vara betydligt friskare? Även här välkomnas era tankar kring huruvida rasen kan passa mig eller inte.

Så vad tror ni? Kräver amstaff och schäfer mer än min, trots viss hundvana, begränsade erfarenhet av hundträning? Behöver de träning varje dag eller kan de nöja sig med halva veckor? Vilka andra raser passar mina önskemål väl? Känner ni till några seriösa uppfödare som fokuserar på att få fram funktionsdugliga, friska och trevliga individer framför att de ska vara framgångsrika på utställningar?

Ös gärna tankar och råd på mig är ni gulliga! :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om alvhalv och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Varför skaffade du pitbull/amstaff?   [29] 13 jun: Lojsie85 3 jan: Hortensia Bitig unghund, amstaff   [14] 9 okt: S & Kira 15 okt: S & Kira Amstaff tik utslag   [2] 26 jun: Jenniferek 2 jul: username Skillnaden mellan amstaff och staffe?   [21] 5 maj: sandra_77 19 maj: Voff 92 möte med vuxen amstaff   [24] 12 dec: vakthunden87 3 jan: Bella & jag Kanske en Amstaff?   [40] 27 mar: tallen 7 nov: Lona Tänka på när man ska passa en hund längre tid.   [3] 2 mar: awoww 3 mar: Krokodilen Aktivera en Amstaff 8 mån.   [2] 14 jun: L.M.K 14 jun: Tess &box Amstaff Pitbull valp   [5] 29 maj: sarahjoh.92 30 maj: sarahjoh.92 Frågor ang att passa en hund en längre period.   [6] 28 maj: bjo0ork 10 jun: Linnea.B
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Sankt Bernhardshund | Rottweiler | American Staffordshire Terrier | Yorkshireterrier | Bichon Havanais
© 1998-2020 Enfinia AB