Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 april 2016 av Sezziyanen i skaffa hund
Re: Ang cykling

Total BS, goldens är absolut inte mer aggressiva eller "biter direkt" mer än andra raser. Det har cirkulerat info om att de ligger högt i bett-statistiken. Det kan vara sant, eller inte. Isf skulle det troligtvis bero på att de är väldigt vanliga med just barnfamiljer, och en mycket trolig förklaring vore att den vanligare rasen som skaffas med lättvindligt också är mer trolig att misskötas och därmed överrepresenteras i bett-statistik.

I USA är det överlägset pittbull (vilket i USA innefattar ca 5 raser, och mixar mellan dem) som står i toppen för hundar som dödat människor. Detta betyder inte i mina ögon att en renrasig amstaff eller pitbull med en ansvarsfull ägare är farlig för människor . Statistik kräver att man läser på lite, om man vill skapa sig en vettig åsikt och framförallt om man vill döma tex en hundras. 

Det är ganska intressant faktiskt, och eftersom det finns en rätt bra wikisida som beskriver alla dessa dödsfall i USA så går det att få information om varje fall på ett enkelt sätt. Jag har läst på om alla  för skojs skull :) Sammanfattat för den som inte orkar läsa sånt kan jag säga att "pitbulls" är överrepresenterade i denna statistik pga att det är en populär hund att ha bland kriminella, oansvarsfulla människor och knarkare - vilket syns klart och tydligt om man läser om dödsfallen (som tex knarkare som håller 5 pitbulls utan någon slags träning, uppfostran eller vettig aktivering, och låter deras pundarvänners småbarn leka fritt med dem utan uppsikt medans de skjuter upp, vilket har lett till attacker och död).

Nåja, det var en avstickare :P


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sezziyanen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hundras passande i barnfamilj   [6] 26 mar: idaerixxn 31 mar: hundöga återkomst Tips på raser (friluftshund)   [24] 28 feb: Sofie & Zsandor 5 maj: felucca friluftshund för n00b   [5] 3 sep: snömos 9 sep: VildaVittra Tips på passande hundras?   [7] 3 aug: DagnyO 17 aug: Kalla Tips på passande hund till mamma och pappa   [11] 3 jun: Chinesecrestedlover 5 jun: almina Passande hundras   [10] 15 apr: Malinolof 16 apr: Malinolof Passande terapihund inom sjukvården?   [3] 22 jan: Tabula rasa 24 jan: Tabula rasa Spånar lite på passande ras   [38] 31 jul: Tabula rasa 4 aug: Hortensia Funderingar kring passande hundras.   [27] 20 apr: MyraPyra 27 apr: MyraPyra Raser passande drag på hobbynivå?   [12] 7 aug: DearHound 28 aug: Nukutvi Huskies
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Finsk Stövare | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Boxer | Petit Brabancon | Japansk Spets | Schäfer
© 1998-2024 Enfinia AB