Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 april 2016 av Sezziyanen i skaffa hund
Re: Hur hittar jag en Shikoku-ken?

Jag ska inte säga åt dig att inte satsa på en specifik ras. Men min åsikt är att man bör träffa flera individer av en ras innan man skaffar sig en valp, jag har själv varit med om att "tänka mig" att en ras känns väldigt passande, men sen när man väl mötte några stycken så kändes det ändå inte helt rätt. Det är omöjligt att läsa sig till en perfekt förståelse av en ras IMO.

Dessutom en ras som verkar ha en hel del jakt i sig, är det nått du vill ha och kan använda dig av? Skiljer ju sig en hel del från tex Rottweilers och även andra spetsar. 

Om du vill gå vidare med denna ras så skulle mitt bästa råd vara att du besöker kenneln i danmark och eventuellt den i holland innan du bestämmer dig. Resan är ju inte gratis, men i sammanhanget så skulle jag säga att den är värd det alla gånger. Samt att du pratar en hel del med uppfödarna via mail/telefon och beskriver din situation och tankar om vad du vill ha för hund helt ärligt, så får du nog mycket hjälp därifrån med. 

Det kan säkerligen vara en superfin hund som kan passa dig, jag menar bara att du ska ha allt du behöver för att ta ett beslut. IMO räcker det inte med att fatta tycke för en hunds utseende för att man ska kunna lägga en beställning och importera en hund av en ras som dessutom är så pass ovanlig! Utseendet är ju bara en liten del av allt en hund är.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sezziyanen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Var hittar man EIC remiss   [1] 9 jul: Bic 9 jul: Lona Hund blir dödssjuk och hittar ingen anledning   [5] 23 okt: clager 9 aug: ygdrsil Hur hittar man rätt tollare   [2] 6 jul: wilma4 6 jul: Ayrin Klåda men hittar inget   [5] 14 maj: vicpalm 15 maj: vicpalm Hittar ni valptänderna?   [5] 8 sep: Fru Almqvist 9 sep: Flisan och Ludde Var hittar man kliniker som utför PennHip?   [4] 5 maj: Nisses matte 6 maj: Nisses matte Hjälp, hittar inget foder som fungerar   [12] 1 apr: Kixan 12 apr: Snäll matte Behöver råd hur hittar man hem åt en hund   [3] 27 jul: amstaff86 30 jul: Fia vovve omgjort var hittar jag   [1] 20 jun: *Hugbears* 21 jun: Vovven Hittar man rallyuppgifter på nätet?   [6] 12 apr: my flatcoats 12 apr: my flatcoats
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Chihuahua | Schäfer | Fransk Bulldogg | Dvärgpinscher | Rottweiler | Jack Russell Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB