Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
5 juni 2016 av pelle j i fästingforum (20 svar)
Fästingmedel, bluff o båg

Jag bor i ett område med väldigt mycket fästingar. Eftersom min hund, en Australien Shepherd älskas av fästingar och samlar på sig många i sin yviga päls så har vi genom åren provat flera olika alternativ för att slippa dessa blodsugare. Gifthalsband har nog varit det som har funkat bäst, men giftet blir såklart negativt för omgivningen, barnen, dessutom badar hunden ( Zebbe) ofta. Har försökt med giftdroppar typ frontline i nacken men det var inte så effektivt och dessutom samma negativa effekter som halsband. Så kom fixodida på marknaden, där man garanterade effekt, annars återbetalning. Vi provade detta, helt utan effekt och fick återbetalning.  Sedan ett par veckor provar vi ett halsband med örtolja som heter Petwise, även det är helt utan effekt. Vid kontakt med tillverkare så påtalar man att dom inte garanterar någon effekt, det kan bara minska risken för fästingangrepp, vilket även står på förpackningen.


En normal sommar så har Zebbe ca 20 st sugande fästingar /vecka och vi plockar ungefär lika många lösa i pälsen. Denna säsong är det ungefär dubbelt så mycket. Då vi provade Fixodida var det oxå väldigt mycket fästingar. Eftersom angreppen inte minskade under 4 veckor kontaktades tillverkaren, vilka rådde mig att dubbla dosen i ytterligare 4 veckor, helt utan resultat. Under denna period utsattes Zebbe för ca 250-300 sugande fästingar, tack o lov utan men.


Eftersom det finns en marknad för fästingmedel och folk som tjänar pengar, så tror jag att det finns mycket bluff och båg i branschen. Naturmedel o liknande är jag väldigt skeptisk till. Dom som påstår att dessa har effekt och funkar, vad jämför man med då? 


Jag vet hur väldigt mycket fästingar Zebbe får på en säsong och märker tydligt vad som har effekt eller inte. Ska nu prova Bravecto och det visar sig tydligen ganska snart om det funkar. Är det ca 20 st sugande fästingar / månad eller färre, så har det effekt.


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om pelle j och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Ska man ha fästingmedel och isåfall vilket?   [11] 15 apr: Yogi 23 apr: Bamze&Pajas Valpar fick avlivas efter bluff i annons   [0] 7 jul: Scherzi Hemma gjort fästingmedel   [8] 11 apr: greyhoundulla 12 apr: Dog_training Bravecto Fästingmedel   [20] 17 jul: busligan 5 aug: Lona Fästingmedel för hund   [2] 16 maj: skipper01 17 maj: Ruccola detta med rätt dos, fästingmedel...   [3] 19 apr: Obelix 26 apr: Molidor Giftfritt fästingmedel   [9] 15 apr: Ingerlu 16 apr: Kalla Fästingmedel som tuggtablett - har någon prövat?   [11] 12 apr: Ruccola 13 apr: z_MissJ Fästingmedel, vilket   [9] 8 sep: Bror Duktig 29 sep: croneld fästingmedel och avmasking av 4,5 mån valp?   [1] 2 aug: *SchäferTjejen82* 2 aug: Madde88
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Fransk Bulldogg | Flatcoated Retriever | Grand Danois | Schäfer | Chihuahua | Boxer | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB