Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
20 juni 2016 av Linnea.B i bruksforum (7 svar)
Skaffa bruksschäfer innan eller under högskola?

Hej!


Jag är inte riktigt där ännu men jag vill gärna ha framtiden klar för mig. Jag står inför valet att skaffa hund, en krävande sådan, möjligen bruksschäfer, antingen under viloåret innan jag börjar högskola eller när jag börjat högskola. Jag skulle behöva hjälp att väga dessa alternativ från folk som ha någon form av insikt i ämnet.


Alternativen:


1. Skaffa valp när jag tagit studenten, helst under sommaren.
Fördelar: Jag får mycket tid att uppfostra och umgås med hunden. Jag kan bygga en stadig grund i vårat förhållande och hur hunden är.
Nackdelar: Jag har inte känt på hur mycket plugg det är på högskolan och om det matchar okej med hundägandet. (Jag tror dock det kommer gå bra.)


2. Skaffa valp när jag börjat högskola.
Fördelar: Jag har känt på hur plugget är och kan mer lite mer insikt bedöma hur det skulle vara att ha hund.
Nackdelar: Jag är tvungen att lämna bort valpen flera gånger i veckan för att gå på föreläsningar m.m. Jag får inte tillbringa lika mycket tid med valpen vilket jag väldigt gärna vill för vår relations skull och för att kunna uppfostra den så mycket jag kan.


Vad tror ni? Jag har varit väldigt intresserad av hundar i 1,7 år och är en riktig hundnörd. Jag vill träna drag, lydnad, bruks, vara ute i skogen och leva livet med en hund. Jag har fastnat för bruksschäfern. Det jag inte vet är dock vilket som är bäst av dessa alternativ. Jag behöver er hjälp!


Värt att tillägga är att jag absolut inte är en festtyp eller speciellt beroende av att "hänga med polare". Jag skulle hellre prioritera en hund framför allt sånt.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Linnea.B och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Tips och råd innan vi köper hund   [8] 28 dec: Chris10an 30 dec: Anneli Skaffa hund efter omplacering   [2] 13 aug: ItsMe 14 aug: Ayrin Jobbig labbe innan o under promenad   [2] 8 apr: lemling 8 apr: aenima Vågar man skaffa en Border collie?   [9] 27 mar: Ayrin 6 apr: Ayrin Innan valpen kommer   [8] 28 maj: Kajsa_a81 3 jun: Kajsa_a81 skaffa en schäfer   [7] 3 apr: Dimma 16 feb: Mira och Esther skaffa hund men kan ej enas om ras!   [5] 24 mar: Citronskalet 30 mar: Ayrin Mat innan/efter promenad   [9] 10 maj: Tira Ros 12 maj: Ayrin Allergi test innan hundköp   [0] 25 feb: annaf85 Vill skaffa mer hunderfarenhet, tips?   [8] 30 dec: birrebarre 16 jan: Draghund
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Dobermann | Chihuahua | Grand Danois | Finsk Lapphund
© 1998-2024 Enfinia AB