Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 juli 2016 av Scherzi i sjukdom & hälsa
Re: orkar inte med detta beteene längre

Förstår att det är kämpigt. Men försök härda ut. Du har en aktiv valp som till råga på allt haft en stökig start i livet då hon redan omplacerats, gör ju inte saken bättre för hennes ev stresspåslag.


Svårt ge råd och jag är ju ingen expert, men här kommer något du kanske kan testa:


* Försök hålla dig lugn under tokrycken. Dvs skrik eller ryt inte åt henne, bestraffa inte, utan försök ta det med ro. Så gott det går. Biter hon hårt kan du prova pipa till så hon förstår att det gör ont och prova ge henne något att ha i munnen, t ex en mjuk leksak, tygtrasa ...


Valpar biter som bekant. Men hundars mun är ju ibland som våra händer. Ett sätt att undersöka, hälsa, fånga uppmärksamhet osv.


Apporterande hundar, t ex labradorer, vill ofta gärna hälsa genom att ta ens hand eller arm i deras mun. De håller om, men biter inte, i varje fall inte hårt. Är det en hund med detta beteende kan det ju vara svårt för den som valp att veta hur hårt man kan "hålla om". Och tänderna är ju vassa.


* Du kanske skulle kunna prova att lägga ut en rejäl hög med filtar, lakan eller liknande som du inte är så rädd om på golvet. Och sedan försöka få hunden att stöka runt i detta i stället för i din säng. Dvs försöka få henne att få utlopp för sina tokryck där istället för i din säng. Kanske två högar, en bit ifrån varandra så hon kan fara emellan dem.


* Biter och stökar hon runt mitt i natten? Gissar att hon i så fall gör det för att hon behöver gå ut. Även om du går ut sent på kvällen och tidigt på morgonen så räcker kanske inte det. Två val i så fall. Antingen ta en tur på natten. Eller acceptera att det görs inne. Kanske kan du prova lägga ut några tidningar på golvet. Har du tur nyttjar hon det som nödlösning ifall du inte vaknar när hon behöver göra sina behov.


* Du skriver ngt om att sova i köket och jag har förutsatt att du sover med henne. Stämmer det? Om det är stället ni är mest i under dagtid är det kanske inte fel med köket. Ett ställe där hon känner sig trygg. Kan det vara så att hon blir osäker i sovrummet? Är ni där något dagtid? Du kanske kunde prova ta siesta med henne någon gång då och då under dagen i sovrummet. En stund då du försöker få henne att koppla av och ta det lugnt. Ta en bok och ligg och läs en stund. Låt hunden vila och vara passiv. Det är aldrig fel med lugn och ro och kanske kan vilostunder i speciellt sovrummet få henne att förstå att här vilar vi. Busar gör vi någon annanstans.  


* Maten ...  Är det Pedigree Junior du ger? Jag kan inget om Pedigree men frågar du folk här på vovve eller andra hundforum lär du nog inte få så många positiva svar.


Ta dig en stark funderare på att byta. Gör man en långsam övergång till det nya fodret är det sällan några problem för magen.


Valptiden är tillväxtfasen och speciellt viktigt att hunden får ett bra sammansatt foder under denna tid. För en växande hund är det viktigt med kalcium/fosforhalt. Så att hon växer i lagom fart. Det brukar talas om en kvot på ca 1,2. Men olika folk säger olika. Ett bra och anpassat valpfoder brukar hålla måttet.


Lycka till!! 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Scherzi och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Är detta verkligen en chihuahua?   [7] 17 jan: Buketten 22 jan: Gurkans Är detta fukteksem?   [4] 24 nov: nacho piccu 10 dec: nacho piccu Orkar ni lugna eller korrigera mig?   [6] 7 nov: Redish 8 nov: -Aslan pwd- Hund i hundgård - Är detta rimligt?   [9] 15 maj: weloty 16 maj: Anneli Vad kan detta vara?   [1] 28 jun: PHNTCZ 28 jun: Anneli När det inte går längre   [3] 26 mar: Petersth 29 mar: Ayrin Inte roligt att ha hund längre   [3] 2 nov: Puddingpastejn 3 nov: Puddingpastejn Kan detta vara en vårta?   [4] 6 sep: Inger Rosén 8 sep: Inger Rosén Är detta en loppa?   [3] 11 aug: Pomelo 11 aug: Sussane Hur aktiv hund kan jag ha med detta schema?   [6] 8 apr: Cragdog 9 apr: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Grand Danois | Golden Retriever | Labrador Retriever | Chihuahua
© 1998-2024 Enfinia AB