Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 augusti 2016 av LailaP i skaffa hund
Re: Ni som har Cavalier King Charles Spaniel

Vi har två cavalierer och tycker de är helt underbara. De är väldigt sociala och kan leka med barn i alla åldrar utan att jag känner mig orolig för att de ska bitas. De är lätta att lära olika saker, och till exempel agility passar utmärkt för den här rasen. De skäller inte mycket, har en relativt lättskött päls och behöver inte jättemycket motion. Vissa raser behöver väldigt regelbunden motion och långa promenader för att trivas. Våra hundar är flexibla och är glada om de får en promenad, men det är ingen större katastrof om vi bara har tid med en kort rastning.

Men som du nämner finns det några åkommor som är vanliga för cavalierer. Hjärtproblem har båda mina hundar, men då är den ena 10 och den andra 7 år. De är inte så sjuka att de får någon medicin, men de har ett blåsljud på hjärtat. Den ena hunden har dessutom under längre tid haft en klåda som vi inte har förstått var den kommer ifrån. Vi misstänker nu att det är syringomyeli. Jag tror att det är vanligare att cavalierer får detta, och ett annat namn för sjukdomen är cavalierklåda. Mina hundar har även problem med tänderna, men jag tror detta är vanligt  för alla småhundar. Jag vill därför starkt rekommendera att du vänjer den lilla valpen med tandborste från första början, annars blir det lätt tandsten. Nu är jag i den situation att båda hundarna har tandsten, och för att få bort den måste de sövas ned. Men på grund av blåsljuden på hjärtat finns det risk att de inte tål att sövas ned och de måste genomgå ultraljudsundersökning för att ta reda på detta.

När det gäller kostnaden så betalade vi 13.000 för den yngsta hunden. Den har en väldigt fin stamtavla, och föräldrarna har varit utställningshundar. Men något jag tycker är vansinningt dyrt är försäkrings- och veterinärkostnader. Betalar över 8.000 i året i försäkring (för båda), och självrisken vid veterinärbesök är 1.900 kr. Och då är det mycket som inte ingår i försäkringen, till exempel borttagning av tandsten som kan kosta 2.500 kr per hund plus eventuella tandutdragningar som kommer i tillägg. Jag har dessutom lagt åtskilliga tusenlappar på att utreda ena hundens klåda. Han är behandlat för allt möjligt, bland annat rävskabb och loppor. Då vi har två hundar har båda blivit behandlade (dubbel kostnad), även om bara ena hunden har kliat. Inget har hjälpt, men det kostar ju lika mycket även om det inte ger något resultat. Nu har de varit en vecka på kenneln där vi köpte den ena, och där fick vi rådet att kolla upp om det är syringomyeli. Hon tycker det är märkligt att veterinärerna inte har ställt den diagnosen, då symptomerna är så tydliga.

Hoppas detta inte har avskräckt dig för att köpa cavalier. Jag skulle aldrig välja någon annan ras. Kolla bara upp att uppfödaren har gott rykte och se till att få med veterinärrapport. Om du köper en hane kan jag även tipsa om att undersöka att båda testiklar är på plats. På min hade ena dragit sig tillbaka efter veterinärbesiktningen, därför kunde han inte ställas ut.

Lycka till!


Laila


Som medlem kan du här läsa lite kort info om LailaP och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Spanielsök - icke jaktavlad spaniel   [4] 13 mar: Frihannisaac 14 mar: Anneli Känns omöjligt att köpa en Cavalier! Behöver tips!   [2] 1 mar: fyratassar 1 mar: fyratassar Cavalier King Charles Spaniel   [1] 3 feb: smulisa 3 feb: STB Hårar en cocker spaniel?   [3] 30 sep: Ches 8 nov: Leias husse Val av ras - cavalier?   [11] 4 jun: Capsicum 22 sep: Leias husse Springer spaniel eller Welsh?   [2] 25 apr: Adina E 25 apr: Puddingpastejn Ni med cavalier King Charles   [2] 16 mar: Sussane 17 mar: Sussane Cocker spaniel till äldre par?   [2] 31 dec: fridajohanna97 31 dec: aenima Bästa täcket för spaniel som lätt får vattensvans?   [2] 12 sep: C-HD 12 sep: Ayrin Welsh springer spaniel under träning   [0] 11 mar: Lindamarita
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Golden Retriever | Papillon
© 1998-2021 Enfinia AB