Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
4 augusti 2016 av Voff 92 i övriga hundfrågor (2 svar)
Några råd om hund med låg energi

Jag undrar om fler här har erfarenhet eller just nu äger en hund med väldigt lågt motionsbehov? Överallt jag läst är det snarare åt andra hållet man får råd för, när hunden är understimulerad och kan förstöra eller springa överallt och skälla ungefär.


Men mitt problem är raka motsattsen, att min hund väldigt sällan faktiskt vill ut själv för att röra på sig eller springa mkt i lek eller annat heller. Nu börjar jag förstå att han har lägre energi när han fyllde 11år i år men för en liten hundras är det ingen ålder om man tittar på många jackrussell etx. Fast för min hund har det gällt hela livet, han var aldrig en busig valp eller särskilt aktiv unghund igentligen utan var mest aktiv runt 4-5års åldern sen har han dalat och vill oftast inte gå utan bara vara i trädgården. Att han kastrerades som 6åring sänkte energinivån drastiskt ihop men en skada i trappan inne på en tass, sen har han inte velat springa lika mkt fast veterinärens tester visar att han är helt frisk.


Sen finns dagar han är som jag alltid skulle vilja ha honom, glad och springig med lusten att leka och gå i skogsterängen men andra dagar kan han ligga i soffan och knappt gå ut i trädgården för en toalett tur. Att ta fram koppel och säga "ut" som kan göra många hundar på alerten eller till och med vilda gör att min hund kan resa på huvudet som mest men oftast vill han helt enkelt inte.


Finns det fler slöa hundar där ute eller är min unik på lite "fel" sätt?


Det enda jag hittat var i en bok av Fredrik Sten att hundar kan bli apatiska när de är understimulerade och inte alltid blir vilda av det som mer ofta blir uppmärksammat av människan. Som min lille kille märks vakten extra tydligt om han inte får röra på sig eller ges tankeklur på en dag och där önskar jag ibland att han ville ut mer själv. Men han kan ändå sova bort en dag och förstör aldrig eller hittar på dumheter. Sen har han problem med att vara stress känslig och lätt bli rädd som gör kloklipp och andra vardags sysslor svårare och där skulle en villig trött hund varit lättare än en som vägrar gå ut och sen är skällig och väldigt orolig.


Någon som känner igen sig?


/Emma

Bilder:

Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp med för mycket energi för att tränas   [2] 2 aug: Hector24 2 aug: Anneli Hundens energi.   [3] 20 jun: Voff 92 21 jun: Ayrin Några hundfrågor!   [3] 8 okt: Vivvisen 15 okt: Bella & jag har några frågor om min hund   [12] 5 mar: chiahauhau ägare 30 apr: chiahauhau ägare Använder några fortfarande vovve?   [8] 16 apr: KaspershusseAxel 24 apr: Pepparkorn Finns det några Chihuahua nära Lund?   [0] 13 apr: anya Extrem energi till tuffa träningspass hund. Ister?   [2] 7 apr: Dog_training 11 apr: Dog_training Mer energi av färskfoder?   [3] 27 aug: elinpelinb 27 aug: Kalla "Attackhundar" och några barn   [3] 20 jul: Hrímnir 20 jul: Hortensia Någon som har några tips?   [2] 6 jun: Sheitan 7 jun: pissemiss
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Mops | Rottweiler | Chihuahua | Pudel | Dobermann | Tax | American Staffordshire Terrier
© 1998-2022 Enfinia AB