Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 augusti 2016 av Lona i sjukdom & hälsa
Re: Undersökning- hundar som är rädda för män...

1.Visar din hund rädsla/misstänksamhet i möte med en okänd människa?


Ja


2.Visar din hund aggressivitet i möte med en okänd människa?


Nja, kunde säkert tolkas som aggressivitet men berodde på osäkerhet/rädsla. Hon hade förmodligen kunnat bita om hon blev tillräckligt trängd.3.Hur visar sig detta?


Framför allt genom utfall mot både folk och hundar. Omriktat beteende då hon bet mig i låren. I mer pressade situationer som hos veterinären stängde hon helt enkelt av och blev mer eller mindre apatisk. Man kan väl säga att hon var svår att gå ut med, i synnerhet om folk dök upp plötsligt, men lätt att hantera kroppsligt även om HON naturligtvis var lika stressad hos vetten.4.Vilken hundras har du?


Det var en rhodesian ridgeback5.Hur gammal är din hund?


Hon var född -96 och levde tills hon var 12 år. Jag hade henne från det att hon var 8 veckor.6.Tror du att misstänksamheten/rädslan/aggressiviteten är rasbetingad/genetisk eller kan du koppla den till hundens uppväxt?


Jag tror definitivt att mycket låg i hennes gener, sen blev det förstås inte bättre av att jag var relativt oerfaren och fick diverse mindre lyckade råd och "hjälp" - man tänkte lite annorlunda på 90-talet...


Ridgeback har haft en del problem med mentaliteten, jag tror att det har börjat vända men det tar tid att rätta till. De skall vara RESERVERADE men tyvärr har många varit osäkra eller rädda. Det ihop med skärpa är ingen hit.


Min RR var inte som en ridgeback SKA vara men tyvärr som många ändå är.7.Ev. övrig info;


Som valp var hon "normal" men det är möjligt att hon visade social osäkerhet redan då fast jag inte var tillräckligt kunnig för att se signalerna.


När hon var unghund märktes det ordentligt; hon började göra utfall och även skygga för beröring från främmande. Däremot var hon alltid väldigt mysig och lätt att hantera vid till exempel kloklippning mm - för de hon kände.


Hon var även osäker på andra hundar och hade svårt med kommunikationen. Hon kunde inte språket, helt enkelt.


Dock var hon väldigt stabil när det gällde miljörelaterade grejer; ljud, konstiga underlag, åka båt och så vidare var inga som helst problem.


Detta märktes även på hennes MH; hon blev inte ett dugg rädd när "dumpen" flög upp, förrän hon såg att den hade människoliknande form. Samma sak med spökena, de var intressanta tills hon insåg att det var människor i de där dräkterna.


Hon blev bättre med åren men aldrig en hund jag verkligen kunde lita på. Man fick ha ögon i nacken och alltid vara beredd på att någon kunde dyka upp och hon göra ett utfall.


Det hela underlättades givetvis inte av att RR är en ganska knepig ras som är svår att motivera/belöna och rent allmänt inte funkar som de flesta andra hundar.


Det var många gånger jag funderade på att ta bort henne men hon blev kvar tills hon 12 år gammal avlivades på grund av hälta.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Valp rädd för människor, lämna tillbaka?   [7] 6 jul: Pudelägarn 8 jul: Ayrin Gjort undersökning av hund m. aggressivt beteende?   [4] 9 jun: Lollo272 10 jun: Draghund Hej hundägare! - Undersökning   [4] 6 maj: Josse89 10 maj: Ayrin Undersökning om hundars välmående (produkt)   [0] 10 mar: Mallan15 Undersökning - Uppsats om hundförsäljning   [2] 3 feb: eriklundgren 4 feb: traktorn Glad valp blev trampad på - nu rädd för människor   [2] 29 okt: Happier 30 okt: pipilotta Undersökning hundvakt   [1] 16 sep: DSHM 20 sep: traktorn Aggressiv hund mot människor   [7] 8 aug: Aset1995 9 aug: Torparinnan Veterinär undersökning pris o försäkring   [4] 17 nov: HappyoMois 18 nov: Bella & jag Dogdefence kan rädda hund!   [4] 27 jun: hundöga återkomst 28 jun: hundöga återkomst
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Siberian Husky | Rottweiler | Coton de Tuléar | Cocker Spaniel | Yorkshireterrier
© 1998-2021 Enfinia AB