Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 augusti 2016 av Precise i övriga hundfrågor (7 svar)
Är i stort behöv av hjälp/tips!

Jag har sedan 9 år tillbaka en kastrerad blandrashane som är världens snällaste. 


För 3 år sedan beslöt jag och min sambo oss att skaffa oss en till hund och då blev detta en tik (köpt som amstaff, men ingen stamtavla så vet inte exakt vad som finns i henne).När vi kom hem med henne märkte vi rätt snabbt att allt nog inte stått rätt till hos uppfödaren då hon var väldigt nervös och oerhört rädd för mig, hon gick inte nära mig på 3-4 dagar, men det blev bättre och bättre med tiden och hon fungerade klockrent med vår andra hund. 


Dock så var hon fortfarande rädd för vissa människor som kom hem på besök hos oss, detta visade hon genom att springa och ställa sig i ett hörn skakandes och ofta kissade ner sig. Men allt detta har lugnat ner sig och idag är hon inte längre rädd för folk eller dylikt. 


Det som börjar oroa mig är att sedan 3 veckor tillbaka har hon och vår hane rykt ihop ordentligt ett antal gånger (minst 2 gånger i veckan) helt utan anledning vad det ser ut som. Han har sedan hon var liten "tvättat" henne en aning mycket och senast för 2 dagar sen såg jag honom göra detta i vanlig ordning, men hon uppskattade inte det utan gick till attack och det blev ordentligt slagsmål av det hela. 


Idag har detta hänt 2 gånger, vid första tillfället var det när jag höll på att hälla över deras mat från säcken till en tunna, då stod båda 2 bakom mig och rätt var det var så var det igång igen. Andra gången så busade jag lite med henne och då kom hanen (Rocco) fram och ställde sig på lite avstånd och då flög hon på honom igen.. 


Börjar bli riktigt orolig över detta.. Dels för att dom skadar varandra, samt att vi har en dotter på 6 månader som idag precis börjat krypa runder och vill verkligen inte att hon ska hamna emellan. 


Vet inte riktigt hur jag ska hantera det, och det har heller aldrig varit några problem tidigare, allt började som sagt för ca 3 veckor sedan. För övrigt är hon väldigt bra med vår dotter och oss, även folket omkring oss.


Som sagt, hon är 3 år och steriliserad och han är snart 9 år och kastrerad. 


Behöver verkligen tips/råd på hur jag ska hantera detta, och vad det kan bero på.


Mvh, Kristoffer


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Precise och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Katten och valpen trivs inte ihop   [7] 30 maj: Lussekatten 3 jun: pipilotta Hjälp angående merle.   [12] 10 mar: Frances 14 mar: Frances Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | Flatcoated Retriever | Eurasier | Engelsk Bulldogg | Dvärgpinscher | Dvärgschnauzer | Finsk Lapphund
© 1998-2024 Enfinia AB