Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 augusti 2016 av Sezziyanen i foderforum (6 svar)
Färskfoder valp

Tjena,


Planerar just nu inför en valp (större hundras om det spelar roll).

Har förut haft schnauzer som gick på Vom & Hundemat vilket fungerade fint. Är inställd på färskfoder till min nya hund, dock har jag aldrig varit särskilt insatt på näringslära mm.. och särskilt inte för valpar. Vet inte vilket foder uppfödaren kommer köra med, men kommer förstås att fråga/veta det i sinom tid när valparna väl fötts etc. Däremot tycker jag att foder är en sak man själv väljer och även om jag respekterar uppfödaren väldigt mycket så vill jag göra mitt eget val. Har en del frågor iom detta, som jag hoppas nån av er kan väga in på:

Om uppfödaren kör med torrfoder, kan jag byta till färskfoder direkt när jag tar hem valpen? Och isf, kan man byta "tvärt" från dag till dag, eller ska man byta successivt tex ett mål varje dag från torr- till färskfoder?

Vad är egentligen skillnaden på valpfodrena jmf med de för vuxenhund? Jag har läst mig till att det är mer fett/energiinnehåll i valpfodrena, men förstår inte riktigt vikten av detta då det även står överallt att man bör hålla valpen slank under sin tillväxttid, särskilt för stora raser. Är det andra ämnen som behövs i dessa foder? 

Ska en valp ha något som helst kompletterande i foderväg? Tuggben i form av torkad hud ger väl också energi, antar att man bör hålla koll på hur mycket valpen får i sig av det med?

Slutligen, vilket anser ni är det bästa valet av färskfoder (och ev. komplement) om man som jag vill göra det så lätt för sig som möjligt? I framtiden börjar jag gärna med egen-barf men då jag kommer ha en del annat att tänka på med min första valp, så betalar jag hellre extra för att ha en färdigblandad och fullvärdig kost.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sezziyanen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Bravo färskfoder-problem med magen?   [7] 20 mar: Frihannisaac 16 sep: pipilotta Jag ger fodax/färskfoder men...   [1] 8 dec: Symbios 8 dec: Lona Bravo färskfoder, hur ofta?   [2] 2 jun: Frihannisaac 3 jun: Gurkans Ska jag ha färskfoder el våtfoder?   [6] 27 jul: Chocolate AK 31 jul: Lona Barf! Fodex färskfoder till valp   [4] 27 dec: esterochjag 27 dec: esterochjag Farliga bakterier i barf o färskfoder!   [4] 23 nov: SanCha 24 nov: Svea58 färskfoder: många att välja på men inget jättebra?   [6] 21 jul: nova10 23 jul: pipilotta Bra sida för färskfoder?   [2] 28 apr: jenvid24 29 apr: jenvid24 Detta med bakterier och färskfoder/ BARF   [7] 26 feb: LinaåBilly 14 mar: Hrímnir Färskfoder till yorkievalp   [3] 11 dec: Tippan 13 dec: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Golden Retriever | Dvärgpinscher | Grand Danois
© 1998-2024 Enfinia AB