Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 augusti 2016 av lillflingan i övriga hundfrågor (1 svar)
Myten hos Siberian husky

Det finns 3 olika kroppstyper, långdistanslöparkroppen, den atletiska kroppen och "carolakroppen" Så ÄR det mer eller mindre och inget att göra åt.


Ta en långdistansare, -han kan dricka grädde varje dag, men han går inte upp i vikt för det. Han har för långa muskelfästen så han får inga muskler heller. 


Den atletiska har inte så svårt att skaffa muskler eller att hålla vikten då han är ganska kort och musklerna är kortare


Carolaklroppen är lite rund o go och får ibland tänka på käk osv.


Detta är mera känt men detta andra som jag ska berätta om är inte så känt om den ens är det öht.


3 personligheter. Antingen är man en attitydsmässig förföljare som är som en lärare eller en attitydsmässig räddare som är mer som en förälder eller attitydsmässigt offer som är som ett barn.


Detta va bara en av personligheterna men dessa 3 finns i beteende och känsla också. Alltså beteendemässig förföljare, räddare och offer. Känslomässig förföljare, räddare och offer.


Det är så att man är förföljare på ett av dessa, räddare på ett annat och slutligen offer på ett sista.


Jag är attitydsmässig förföljare beteendemässigt offer och känslomässig räddare. Jag påstår saker som per attityd är ledaregenskap och säger till alla något positivt känslomässigt, du är fin eller så. På beteendet kan man ta exemplet på att jag har oreda i hemmet men det gör inget alls. Min fru och jag är lika på alla dessa plan.


(En beteendemässig räddare är en som öppnar hemmet och är representativ osv. En attitydsmässig räddare har inga egna åsikter och är som en diplomat.) Spel sätts igång pga felmatchningen, spel som sätts igångh med tex en beteendemässig förföljare som samtidigt är attitydsmässigt offer mot en attitydsmässig förföljare och beteendemässigt offer, -du har glömt disken igen för du har väl sysslat med datorspel hela dagen?


För att bryta detta exepel på spel får den beteendemässiga offret säga ,-ja vet jag är helt kass det är lika bra att du skjuter mej i skallen


OK Myter om Huskyn:


Om du är en som har åsikter och det inte finns andra alternativ och menar det du säger och säger det du menar så är Huiskyn just en hund FÖR dej.


De behöver komma till riktiga flockledare som har attityden att hundar är ett djur och jag är en människa.


Många skaffar hund av fel sort för de är känslomässiga offer och tar på sej en liggandes personlighet och vill förlova sej med hunden igår. De får mer probnlem med sin lilla hund än jag med Husky


En annan myt:


Huskyn behöver inte springa den blir ändå inte trött och tror du att du måste köra halvmaran så har du köpt dessa exklusiva fördommar. Va som man ska va mot en stor hund, va som man ska va mot tex schäfer. Nu talar jag till dem som har hunden som sin hobby alltså 


Den kan handhavas utan koppel om du vill


Det finns inget som är omöjligt. Tycker du att det finns saker som är omöjliga så får du ändra på dej därför det finns inget som är det. Omöjligt alltså.


Så jag vänder mej till dej som är en attitydare på fullblodsnivå men inte tagit ut svängarna på hundintresset för du har inte hört att Huskyn är som vilken hund som helst för såna som jag. En huskytik eller en schäferhanne är detsamma för en sån personlighet som en attitydsmässig förföljare. Hunden känner sånt, de vet att jag är Alfa Laval.


 


Det är som om det kommer en långdistanslöpare och frågar dej hur han ska göra för att få muskler på kroppen. Killen är 2 meter lång och jag svarar att han fär tjacka inlägg men att det kommer se att det är inlägg, tyvärr det går inte att göra något åt.


Huskyn är en härlig hund, lugn och tyst och för den som tror att hunden är på väg ur sin päls så har den vargens ylande bara för att vi inte ska glömma att hunden fortfarande är en hund som förtjänar att ägare har dessa som hobby (och skaffar hund-körkort )


Som medlem kan du här läsa lite kort info om lillflingan och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Söker partner till min husky! :)   [9] 2 sep: Fjonkenpaoland 20 feb: Ayrin Siberian Husky som sällskapshund?   [6] 4 mar: biped 22 mar: Rezt Siberian husky med b12 brist.   [1] 9 jul: Abrakadabra 13 jul: Voff 92 B12 brist hos siberian husky   [0] 9 jul: Abrakadabra Siberian Husky med showlinjer   [0] 31 mar: Nivalis Räcker den här motionen för en Siberian Husky?   [4] 14 aug: arv 12 sep: Evolve Alaskan husky? :-)   [5] 26 mar: Lona 30 mar: Sigge husky bland grannar och andra människir   [10] 25 jan: lillflingan 6 feb: Sigge Alaskan husky funderingar   [3] 20 jan: hippy 21 jan: VildaVittra Husky klee kai eller mini husky   [12] 15 aug: Rickard82olsson 18 aug: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Labrador Retriever | Schäfer | Lagotto Romagnolo | Dobermann | Tax | Samojedhund | Portugisisk Vattenhund
© 1998-2023 Enfinia AB