Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
27 augusti 2016 av Ruccola i sjukdom & hälsa
Re: Vad är det som kostar hos Evidensia?

Löneläget i Tyskland ligger generellt över det svenska. Högre grundlön i flertalet yrken, lägre skatter och ett statligt obligatoriskt socialförsäkringssystem som nog är mer heltäckande än det svenska och omfattar sjukförsäkring, arbetslöshetsförsäkring, omvårdnad i samband med sjukdom, olycksfallsförsäkring och pensionsförsäkring. Det är lika vanligt där som här, för de med ekonomisk möjlighet, att utöver det statliga systemet  teckna privata pensions- sjuk-och sjukvårdsförsäkringar. Rätt ofta är sådana tillägg en löneförmån - en fringe benefit.


Jag har ett par tre gånger varit med på veterinärbesök i Tyskland  bl a på ett privatägt djursjukhus (vanligt, har jag förstått) modell större och mycket välutrustat med såväl apparatur som personal, de flesta specialister inom sitt gebiet. En skillnad gentemot svenska kliniker var att många unga killar och tjejer arbetade där. De visade sig vara lärlingar inom det tyska skolsystemet, en del även blivande veterinärer som gjorde obligatorisk prao som en del av sina studier. De höll rent, plockade undan, tröstade djur, var veterinärerna behjälpliga i att hålla, hämta etc - och de kostar alltså inget. Sådant håller förstås den typen av personalkostnader nere.


Det är nog inte alla kliniker förunnat att få hjälp av lärlingar och förresten kan det kosta i tid att handleda dem också.


Har förresten inte ett par svenska försäkringsbolag uppmanat sina kunder att ta in kostnadsförslag från kliniker  för icke akuta ingrepp? Men naturligtvis borde alla bolag gå i bräschen för en direkt jämförelse av kostnader för olika behandlingar. Det skulle vara ett möjligt sätt att hålla koll på prissättningen. Det kan förstås också gå som i fallet med tandläkarna, där det förut fanns en frivillig jämförelseprislista på nätet (i försäkringskassans regi har jag för mig). De tandläkare som fann att priset på deras behandlingar låg relativt lågt höjde raskt till högre nivå... Prissättningen var ju fri.


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ruccola och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vad kostar en stabijhoun   [8] 12 jan: liskallberg 16 jan: liskallberg Tibetansk Mastiff - kostar?   [6] 22 sep: samoa 23 sep: Gurkans Hur mycket kostar det att ha en hund?   [14] 24 aug: doggos 29 aug: EWN64 vad kostar en chow chow?   [7] 21 sep: Bonnie 17 mar: Nattisleo Kom igen nu Evidensia och Anicura!   [1] 3 okt: Ruccola 3 okt: Tess &box Evidensia, Piteå eller Luleå   [2] 24 sep: villebroman 24 sep: DorisDay vad kostar en hund besiktning?   [5] 10 sep: joelia 11 sep: Gurkans Vad kostar Hudbiopsi?   [3] 7 apr: TureSid 7 apr: Kalla Hennes två vinthundar kostar 8000 kronor i månaden   [24] 12 feb: Vovven 13 feb: Hårboll vad kostar det att ha en valpkull.   [21] 19 jan: decibel 19 jan: Ridgebackgänget
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Coton de Tuléar | Schäfer | Jack Russell Terrier | Chinese Crested Dog | Chihuahua | Yorkshireterrier | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB