Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 september 2016 av xhonken i skaffa hund (1 svar)
Är i funderingar på att skaffa hund igen.

Hej.


Tänkte söka efter lite info och tips.


Det är så att jag är i funderingar på att skaffa en hund (igen), haft hund i en stor del av mitt liv, då var det Labrador. Men efter senaste hunden fick avlivas pga blodprop, så ville jag inte ha hund igen. Men har saknat att ha en kompanjon (hund) väldigt länge. Men det är inte förens nu jag börjar titta på detta igen.


Denna gång finns det dock lite s.k krav(?) på vilken hund det får vara.


1. Ingen valp, är rätt säker på att det ska vara en hund som får en andra chans i livet.


2. Inte för stor heller, då tanken är att hunden kommer få åka med mig i lastbilen när man jobbar (ja det kommer finnas tid för rastning etc under arbetsdagen).


3. Klara av att det finns en lung,trevlig,mesig katt med i bilden också.


Då arbetsdagarna är belagda rätt normalt 06:00-16:00 och inget sova på annan ort, jobbar enbart i stor Stockholm så kommer hunden att få samma hem att komma till.


Då är den stora frågan om vilka raser som skulle passa bra. Personligen så skulle tittar jag inte på chivava (hur det en stavas), hade mer tänkt mig en medelstor hund, kanske på 5-12kg där omkring. Då jag måste hjälpa den ut och in i lastbilen då den är rätt hög :)


Jag har inte bråttom, jag vill finna den hund som jag tror blir bäst och som jag tror kommer fungera bäst.


Det är väl lite personlighet på hunden som spelar roll. Sen givetvis så handlar det om att vinna förtroendet hos hunden i min åtanke, för kommer säkert dyka upp en på radarn som eventuellt är rädd/misstänksam etc pga tidigare förhållande. Men som person är jag lugn och hetsar inte, så vill den ligga i ett hörn i början så får den göra det tills den vågar sig fram och känner att allt är okej.


 


Så om någon känner till något i hundstall etc som eventuellt har en kandidat, eller om det är något mer jag bör tänka på så tveka inte att skriva.


 


PS: Kommer bli torrfoder och tråkiga matlådor för hunden :)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om xhonken och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vill skaffa mer hunderfarenhet, tips?   [8] 30 dec: birrebarre 16 jan: Draghund Våga skaffa en ny hund   [9] 2 nov: Hundar03 8 nov: Leias husse Skaffa valp om man har frigående innekanin   [1] 9 jul: Camillla 13 jul: Ayrin Funderingar på ras på en andra hund   [1] 24 jun: Emli 24 jun: Sussane Vad krävs för att skaffa en hund?   [2] 14 jan: Dogdreams 22 jan: traktorn Skaffa Golden retriver som äldre par?   [7] 28 dec: fridajohanna97 5 feb: Dimma Skaffa Hund - Pudel   [8] 7 sep: Hugo. 7 sep: Hugo. Funderar på att skaffa hundlucka, tips?   [4] 3 sep: Havsfruen 6 sep: Lona Skaffa finsk lapphund?   [10] 1 jul: tant gredelin 26 aug: tant gredelin Skaffa hund och jobba heltid, funkar det?   [5] 5 mar: HjoJenny 6 mar: Voff 92
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Jack Russell Terrier | Afghanhund | Golden Retriever | Affenpinscher | Chihuahua
© 1998-2021 Enfinia AB