Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 september 2016 av hundlös i skaffa hund (5 svar)
Hund när man jobbar - hundgård?

Jag har varit hundlös sedan årsskiftet. Hela familjen saknar att ha hund och vill i framtiden skaffa nya hundar. Raser har vi valt efter vad som kan passa oss. Barnen (yngre tonår och mellanstadie) vill ha en bichon havanais och vi vuxna vill ha en cockerspaniel. Vi har haft hundar i många år, men tror att de här skulle vara raser som passar oss som vi har det nu. Inga bruksraser, ingen överdriven jaktinstinkt.


Men vi är inte bara hemma hela dagarna. Vi arbetar och de flesta vardagar i veckan är vi hemifrån 8 timmar. Vi bor på landet och det finns inga hunddagis i närheten. Ingen av oss har heller möjlighet att ta oss hem på lunchrasten.
Jag har själv aldrig haft hund i hundgård och alltid varit skeptisk till hundgårdar, men det hade för oss varit en möjlighet.
Har ni erfarenhet av att ha hundar i hundgård de timmar man är på arbetet? Vi skulle i så fall bygga ett isolerat hundhus i trädgården och en hundgård, i ett lugnt hörne. Hur lång tid brukar det ta att vänja in valp/unghund vid att känna sig trygg i sin hundgård? De skulle vara två och ha varandra som sällskap på dagarna.


Eller hur kan man annars lösa problemet med att skaffa hund när man inte är hemma på dagarna? (Självklart skulle vi ha semester i samband med att valpen/hunden flyttar in, men semestern är ju inte för evigt)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om hundlös och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hundgård och koja till Nisse   [9] 19 feb: Nisseshusse 23 feb: Mira och Esther Berikningstips hundgård   [3] 5 jul: Frihannisaac 6 jul: Mira och Esther Hund i hundgård - Är detta rimligt?   [9] 15 maj: weloty 16 maj: Anneli Hundgård - både sol och skugga?   [1] 15 mar: Ellet 16 mar: Ayrin Ni som har hunden med på jobbet/jobbar hemma   [6] 2 jul: karfah 6 aug: ponys Hundgård i villaområde   [23] 23 mar: Tommyrr 26 mar: Rezt När ni jobbar hunden   [2] 8 feb: Dimma 10 feb: Ayrin Frågor om hundgård   [3] 18 nov: natalih 18 nov: natalih Hundgård lätt att sätta ihop   [1] 14 maj: Annzo 31 aug: Ovasen Hundgård vs hunddagis? Vad skulle ni göra?   [10] 30 jan: Majala 15 feb: Majala
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Chihuahua | Schäfer | Grand Danois | Labrador Retriever | Shetland Sheepdog | Dvärgpinscher
© 1998-2023 Enfinia AB