Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
29 september 2016 av esilen i valpforum
Re: Valp 12 veckor attackerar ben vid promenad osv

Hej! Känner igen det där och det kan vara hur jobbigt som helst. Min hund vägrade gå i början. Han satte sig bara ner på rumpan och stirrade på allt. Vi bor inne i stan så jag gissar att det berodde på att det fanns så mycket att titta på. Vi testade massa olika knep och ibland funkade det om han fick bära en leksak, har du testat det? Det ska gärna vara en leksak som dom inte alls använder hemma utan bara en som dom får ta med sig på promenaden?


Om inte det funkar så säger många att godis kan man locka med. Problemet är ju bara att dom ofta sätter sig igen när dom fått godiset och så får man börja om från början. Beroende på hur du bor så tycker min hund iaf att det är spännande när jag dyker ner i gräset och säger typ "titta här vad jag hitta" och så kan jag då ha ett löv eller något som jag tycker är intressant. Då kommer han som ett spjut för han är så nyfiken på vad jag hittat. Så sitter jag där  och synar lövet tillsammans med honom. På så sätt blir man lite av en rolig promenad kompis.Kanske inte jättekul att göra när man är bland folk men ibland får man bjuda på sig själv :)


Annars tror jag att det där med att inte gå kommer släppa snart. Det brukar det göra så stressa inte upp dig för det :)


Bitandet då... ja det beror kanske lite på vad det är för ras du har men min hund (en boxer) älskar att bita på fötterna och kring benen och framförallt i ryggsäcken eller kappan. När han var liten dvs några veckor försökte jag avleda med leksak eller att vi tränade sitt eller något sånt för att få han att tänka på annat. När inte det hjälpte sa jag ifrån och inte på ett mesigt sätt utan tänk att du är en tik som uppfostrar valpen (dom kan vara rätt tuffa). Jag morrade och och ställde mig på alla fyra över hunden och sa nej med morrande röst. Lyssna han inte satte jag handen som en "klo" i sidan på halsen på han, inte hårt utan markerade bara med ett lätt tryck. En fördel är ju om du lyfter upp hunden när han/hon bits och lägger den på sidan. Lite lättare att hantera då.  Efter det så räcker det oftast att jag bara morrar lite när han gör något som jag inte vill att han ska göra.


Ett annat tips som också funkar är att sätta sig som en ryggsäck över hunden. Du tar tag i hunden när den bits, sätter den i sittposition och sättar den mellan frambenen på dig. Tar du armen under haken över hundens bröstkorg brukar den inte komma åt och bita. Så sitter du så tills du känner att hunden varvat ner dvs när musklerna slappnar av och så släpper du... Det är även bra att träna det för på så sätt kan du få hunden att slappna av när du vill sen i framtiden :)


sista tipset är väl att skaffa en aktiveringsboll som hunden kan rulla med så att det kommer ut godis. Det är ju räddaren i nöden om man någon dag inte har tid att aktivera hunden. Dom tycker det är kul och blir döööö trötta av det :)

Lycka till!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om esilen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hej fick valpar för fem veckor sedan...   [1] 22 jun: Milla89 23 jun: Gurkans Otrevligt möte på promenad   [7] 21 sep: Tildaottos 31 okt: Ayrin Ögonfärg - fransk bulldogg 12 veckor   [1] 8 aug: Maxxi 8 aug: Gurkans Papillonvalpar nyfödd till 8 veckor   [1] 31 jul: Loves 1 aug: Gurkans Valp - frågar om promenad och kiss/bajs   [4] 2 jul: shsa 4 jul: Gurkans Hämta vid 8 veckor eller 12 veckor?   [11] 4 maj: Amelia_watson 8 maj: Gurkans Hur mycket köttfärs till 3,5 veckor valpar?   [1] 28 apr: Double_a 29 apr: Gurkans Jobbig labbe innan o under promenad   [2] 8 apr: lemling 8 apr: aenima Min valp attackerar min vuxenhund   [2] 25 mar: Jogge91 26 mar: aenima Bara 30 minuters promenad   [13] 18 mar: pajen888 24 mar: Mira och Esther
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Australian Shepherd | Chihuahua | Grand Danois | Rottweiler | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB