Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 oktober 2016 av Voff 92 i skaffa hund (15 svar)
Råd om hundraser

Hej.


Nu har jag börjat inse att min lilla blandas kille på 11år börjar bli till åren. Han har fortfarande stunder när han liknar en valp mer än gammal hund i lek men vissa dagar är även den kortaste rundan tröttsam. Så för mig har tanken på en ny hund bildats.


Nu när jag haft en blandras funderar jag på en renrasig hund. Nackdelarna jag ser är rasbunden sjukdom, starkare på en linje tex jakt och att de är mkt dyrare i köp.


Men sen får man ju mer tillgång till information och grupp aktivitet för just sin ras som jag nu ibland saknat med min första hund.


Raser som tilltalar mig är border, irländsk och lakeland terriers, welsh, Tollare och cocker spaniels, kromforländer, pudel och tibetansk terrier sällskapshundar. Jag har även kollat lite på PON och berded collie när jag gillar långhåriga hundar men tror vallhund är för mycket energi för mig och gillar inte mycket skall vid glädje.


Läst runt lite överallt på raser men står så olika och där vissa raser är skälliga eller aggressiva i rasstandarden så skriver hundägare det motsatta.


Jag söker en hund mellan 30-40cm i manken, helst ska den inte fälla alls utan trimmas men kan tänka mig mindre fällning eller Starka perioder så man kan borsta av hunden ute 2 gånger år. Jag älskar spaniels utseende med hängande öron, bara öronen inte är för stora så det blir hälsoproblem.


Hunden jag har idag har stark personlighet, vilja och egenhet lite som en terrier men låg energi så han är svår att gå i terräng eller längre med. Jag skulle vilja ha en mjukare hund som kan gå lös mkt och gärna söker kontakt med människor mer. (min nuvarande kille är väldigt lättstressad och ointresserad av andra i vissa situationer.) Samtidigt söker jag  en hund med mer energi och gärna badlust. Det jag inte vill ha är en stark jakthund eller riktigt ettrig terrier personlighet, ingen jackrussel energi helt enkelt som jag ser som outtröttlig. Tittat mycket på mellanpudel men en nätt och klen hund vill jag inte ha eller lättskrämd och känslig så det känns inte helt rätt heller.


Blev långt men tacksam för svar och tips på raser.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilka hundraser har min hund?   [1] 12 mar: Matrix 13 mar: Lona Ni med aktiva hundraser.   [2] 25 nov: Hundägare Frida 29 nov: Mareke1 Har dessa hundraser jaktinstink?   [5] 21 apr: elinmedhund 22 apr: elinmedhund Tips på i regel "friskare" hundraser ?   [1] 15 apr: Gaston & Matte 16 apr: Lona En sista fråga om hundraser   [5] 1 mar: Voff 92 10 apr: Livet Udda hundraser som kommit upp i Elit bruks   [2] 18 apr: vazz 21 apr: Lona Aktiva hundraser, vilka finns egetligen?   [20] 6 feb: Hundgalen 8 feb: Hortensia Hjälp i denna djungel av hundraser   [8] 3 nov: HannaEvelina 5 nov: HannaEvelina komedi/sorglig sanning om hundraser??   [1] 30 jul: Tilda90 30 jul: Mitzy91 Tips på bra renrasiga hundraser för mig?   [23] 25 mar: nygren539 27 mar: Flatteligan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Shetland Sheepdog | Chihuahua | Fransk Bulldogg | Pumi | Pomeranian | Labrador Retriever | Tax
© 1998-2020 Enfinia AB