Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
11 oktober 2016 av dannytom i skaffa hund (15 svar)
Bör jag vänta med min hund eller böja kolla raser?

Så här ligger det till... jag bor ensam i en lägenhet på lite över 30 kvadratmeter. Jag studerar på en skola som ligger 5 minuter bort (vanligtvis 2-3 dagar i veckan, 2h skola 1h rast och sedan 2h skola igen de dagar jag går länge). Jobbar ibland extra och då är det ev. kväll, jourer osv. Kanske inte är bäst att skaffa en hund då? Har dock en kompis som är mer än villig att hjälpa mig med hunden om jag jobbar eller är i skolan för länge. Bör jag ändå vänta med att skaffa en egen hund? OM jag skulle köpa hund inom en snar framtid kommer jag såklart att anpassa köpet så att jag kan vara hemma med valpen så länge den behöver (sommarlov kanske?)


Aja, det var första frågan. Men om jag nu är godkänd som hundägare har jag en annan fråga... vilken hundras skulle passa? Jag letar framför allt efter en kompis. Jag gillar lydnad (även lite ticks), långa promenader, mys & bus. Mina föräldrar har en japansk spets som jag flyttat ifrån (</3) som jag gillade att träna lydnad med och gillade framför allt hennes förmåga att lära sig coola tricks.  


Har tittat lite på hundraser som ev. skulle passa mig som person (ingen aning om de egentligen passar min livsstil???)  • Russkaya Tsvetnaya Bolonka (Ev. för mkt pälsvård då jag tycker det verkar svårt att göra rätt)

  • Pomeranian (Favorit utseendemässigt... men skeptisk pga skällandet)

  • Chow Chow (För stor för min lgh?)

  • Shih Tzu (Ev. för mkt pälsvård då jag tycker det verkar svårt att göra rätt)

  • Lhasa Apso (Ev. för mkt pälsvård då jag tycker det verkar svårt att göra rätt)

  • Mops (Rädd för sjukdomarna)

  • Cavoodle (Tydligen också skällig... och ingen renrasig)


Har säkerligen missat någon ras jag funderat på. Även om jag kanske inte kan skaffa hund just nu får ni gärna kommentera om ni har någon erfarenhet med dessa hundar eller har något tips på hundras för mig i framtiden. Allt uppskattas.


 


Tack


Som medlem kan du här läsa lite kort info om dannytom och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Blandras - vilka raser? (Bild)   [2] 23 nov: Manageit 21 jan: butterfly Val av dessa raser?   [0] 4 aug: emellaya Vad finns det för "allround"-raser?   [15] 4 feb: Blomkrans 14 apr: Pandoras box Nyfiken och kluven på raser...   [6] 18 jun: Voff 92 19 jun: Voff 92 Vilka raser är min blandras?   [9] 15 maj: Michaela95 20 mar: Gurkans Tips på raser som är en sportig sällskapshund.   [3] 10 aug: danjoa 12 aug: Anneli Tips på raser (friluftshund)   [24] 28 feb: Sofie & Zsandor 5 maj: felucca Vi har katter, ska vi vänta med hund??   [3] 9 jan: jessicamilla 4 feb: Hrímnir Intressant tanke kring rasers storlek   [5] 9 nov: Gurkans 22 mar: Voff 92 Speciella raser   [3] 13 apr: Dog_training 16 apr: Ezereht
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chinese Crested Dog | Dansk/Svensk Gårdshund | Schäfer | Chihuahua | Dobermann | Schapendoes | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB