Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 oktober 2016 av Voff 92 i aktiv med hund
Re: Förstör allt i hundgård

Jag har ingen kunskap om jaktraser men vill dela med det jag kan om valpar och hundars sätt.


Du skriver tydligt att din yngsta hund inte vantrivs men jag håller nog inte med om att den trivs när den har det beteendet den har. Alla valpar tuggar och testar men 7mån brukar en valp inte provtugga lika mkt. Det jag funderar på är om din valp har byte av tänder som värst nu, att tugga sönder ett trägolv är ändå extremt tycker jag.


Sen låter understimulering troligt när inte bara motion gäller utan mänskligt sällskap eller få leka med en annan valp och tanke klur måste ske varje dag. Bra med sällskap av 2 andra hundar men funkar dessa 3 hundar alltid ihop? Blir valpen bort knuffad och morrad åt? Är hundgården stor nog åt 3 hundar och har varje hund sin egen vrå eller hus för skydd och egentid? Jag tror eran valp har mkt stress tyvärr.


Ni har haft valpen i 7mån nu? I början var den med er mkt i huset och ibland med de andra hundarna? Nu får alla hundarna motion på morgonen sen är de ihop instängda i hundgården ihop under dagen och sen kommer ni hem och ger dem uppmärksamhet på kvällen? Ser dagen ut så?


Ifall det är så tror jag även de äldre hundarna kan vara uttråkade men mer lärda att inte tugga utan godkänner läget mer. Men eran nya valp är i åldern där den vill leka och upptäcka, åka till stan vore perfekt eller annan miljö och möta nya saker och få tänka. Den kanske inte får leka med de andra hundarna eller är inte nöjd med leksaker utan tar ut stress och frustration på att tugga, sen kan tänderna bytas med. 


Jag tror det kan vara för tidigt att lämna valpen i hundgården med de andra hundarna och den behöver mer sällskap av er än med mer saker att göra. Stänga in ett mänskligt barn är ju fel och samma med en valp för tidigt.


Jag tänkte till hundgården att några upphöjningar, tunnlar och boll eller tunna som rör sig vore bra. Kanske en extra vägg vid ett hörn så det blir en egen hörna om de vill gå undan eller bra hus med dubbla öppningar så valpen inte blir inträngd av de äldre hundarna. Ett tips kanske är ett äpple där du tryckt in godis i hål lite varstans i det men beror på om mat funkar mellan hundarna och valpen inte sätter i halsen m.m. kanske bara funkar med er där. Kanske ett rep med en tyngd på utsidan av gården de får dra i eller ge extra hundben eller en kartonglåda som valpen får förstöra. Bara fantasin som hindrar egentligen.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hundgård och koja till Nisse   [9] 19 feb: Nisseshusse 23 feb: Mira och Esther Berikningstips hundgård   [3] 5 jul: Frihannisaac 6 jul: Mira och Esther Hund i hundgård - Är detta rimligt?   [9] 15 maj: weloty 16 maj: Anneli Hundgård - både sol och skugga?   [1] 15 mar: Ellet 16 mar: Ayrin Hundgård i villaområde   [23] 23 mar: Tommyrr 26 mar: Rezt Frågor om hundgård   [3] 18 nov: natalih 18 nov: natalih Hundgård lätt att sätta ihop   [1] 14 maj: Annzo 31 aug: Ovasen Hundgård vs hunddagis? Vad skulle ni göra?   [10] 30 jan: Majala 15 feb: Majala Ha hund i hundgård?   [3] 16 jan: Havsfruen 14 feb: Bamsen74 Köpa hundgård i sektioner?   [7] 7 aug: daisu 12 sep: daisu
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Grand Danois | Flatcoated Retriever | Eurasier | Engelsk Bulldogg | Golden Retriever | Dvärgpinscher | Dvärgschnauzer
© 1998-2024 Enfinia AB