Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 oktober 2016 av jankbo i lydnadsforum (2 svar)
Stressad vid hundmöten 10mån CKC

Har nått en återvändsgränd och behöver vägledning gällande min Cavalier king charles kille på 10 månader (kastrerad för 15 dagar sedan).
Pigg glad kille som började vid könsmognad 6 månader att skälla, och det bara eskalerar. När vi promenerar och möter en hund, om så att den går på andra sidan vägen, så blir han über stressad. Skäller, drar, viftar svansen och man känner att han verkligen vill till hunden och hälsa. I detta skede lockar jag med godis och är "skoj", redan innan mötet då jag är observant på vad som komma skall, men inget precis INGET är roligare än hunden vi möter. Har provat att lugna/ge kammandon som "sitt", men märker ingen skillnad. Jag fortsätter oftast gå obehindrad med honom i släptåg. Och när hunden väl är borta så är han så stressad att han drar, nosar intensivt i backen och skäller till, och detta humör håller i sig i upp till 5 min efter hundmötet.


Om jag joggat med honom och han ser en hund så bryr han sig dock inte så att han skäller, men blir stressad. Men då vi redan joggar så löser det sig lite av sig själv... Detta är ju dock ingen hållbar lösning så inget som anammas vid vanliga promenader, att jag skulle börja jogga.


Om han väl får hälsa på en hund så slutar han skälla, verkar bli glad, vill leka och lukta på hunden. 


Jag förstår fullt ut att det är jag som hundförare som inte hittat rätt metod för vår kille. Behöver råd! Står idag i kö till lydnadsträning, men drömmen vore att göra rätt redan idag och jobba för bättre hundmöten Nu. 


I övrigt måste jag jobba med tydligt ledarskap i hemmet, tror minsann han har lite väl gott självförtroende för sitt eget bästa. Att "ta i honom" (är uppvuxen med jakthundar där man fostrat dem med att nypa i dem för obehag) funkar inte förstod jag snabbt, då skriker han och blir helt förstörd, osäker. 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om jankbo och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Aggressiv/stressad hund   [5] 18 aug: mnda 22 aug: Atumn28 Stressad vid nya miljöer och hundmöten   [10] 4 maj: ImFabulous 5 maj: Ayrin Hundmöten, tips   [3] 7 apr: Molly_josefin 7 apr: Ayrin En stressad hund?   [2] 10 nov: sofiasavic 10 nov: Svea58 stressad hund efter krock   [2] 7 okt: Midas Husse 7 okt: Anneli Stressad av katten   [8] 20 maj: Ford 4 jun: Ayrin Examensarbete om hundmöten!   [4] 30 apr: juhe 1 maj: juhe Hur gör ni som sätter hunden vid hundmöten   [4] 7 apr: syteryster 8 apr: Ayrin Hundmöten där folk stannar med hundarna   [32] 7 apr: Chowchow 8 jun: Anneli Orolig och stressad hund -tips?   [1] 9 jul: Esak 9 jul: Lona
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | American Staffordshire Terrier | Jack Russell Terrier | Drever | Shetland Sheepdog | Boxer | Bichon Havanais
© 1998-2020 Enfinia AB