Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 oktober 2016 av Svala i skaffa hund (3 svar)
Vad för hundras rekommenderar ni?

Hej! 
Vår huskyblandis dog förra veckan och vi är helt förkorssade såklart. Sorgprocessen är såklart lång och svår men vi känner ändå hemma att vi kommer vilja ha en ny hund ganska snart, vi har gått från 3 hundar till 1 på väldigt kort tid och det känns tomt hemma framförallt för vår yngsta hund som är själv för första gången i livet. Något som ger lite hopp i dagsläget som känns roligt är att kolla efter hundraser som skulle kunna passa oss men vi har inte så mycket erfarenhet av andra hundraser än schäfer, husky och ceskoslovensky vlack så jag tänkte be om tips och råd här. 
Det här erbjuder vi en hund:
Villa i skogen, hundgård + tillhörande rastgård ca 500kvm. 
Jag jobbar delvis hemifrån och delvis borta så är aldrig borta mer än 6-7 timmar per dag och min man jobbar 7-16, då kommer hunden vara i sällskap av vår 2 år gamla ceskoslovensky vlcaik. Jag går oftast långpromenad på morgonen innan jag åker på jobbet sen blir det träning/bus och lek/socialträning 3-5 dagar i veckan efter jobbet.


Det jag vill ha av en hund:
I dagsläget är jag intresserad av en hund med lite lägre energinivå än husky och schäfer men ska ändå orka hänga med vår andra hund som är just det, lite lägre energi än schäfer & husky. 


En hund som är generellt utåtriktad och glad åt andra människor som kan vara "frammåt" eftersom vår andra hund är mer reserverad, inte så farligt men det ligger i rasen att vara så så skulle det nog förstärkas av 2 hundar som är reserverade. 


Gärna en hundras som kan gå lös, jag förstår att det såklart är individuellt men en hundras som generellt låter som min beskrivning.


Uppskattar alla tips och all hjälp.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Svala och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Vilken hundras passar mig?   [11] 4 jul: VovveVovveVovve 5 jul: VovveVovveVovve Hundras som passar bäst för aktivt liv i Norrland?   [21] 26 jan: Loppan01 17 mar: *Fröken* Vilken hundras passar mig?   [3] 27 okt: Hannaandersson 28 okt: Ayrin Valpkurs som jag inte rekommenderar i Linköping!   [3] 7 okt: Student 7 okt: Gurkans Vilken hundras passar oss?   [14] 8 jun: jkpg 9 jun: Gurkans Förslag på kärleksfull hundras ?   [15] 29 apr: Veruska 30 jul: Effi Hundras för lydnad och långa promenader?   [8] 5 mar: Acey 9 mar: Ayrin Vilken hundras passar dessa förutsättningar?   [23] 17 nov: Laban76 21 nov: Laban76 Vilken hundras passar mig?   [21] 14 okt: linnea_niro 5 nov: Dextersplace Vilken hundras passar mig?   [15] 10 okt: Safx 20 nov: Safx
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Bearded Collie | Border Collie | Golden Retriever | Yorkshireterrier | Labrador Retriever | Schapendoes
© 1998-2022 Enfinia AB