Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
26 oktober 2016 av casca i övriga hundfrågor (4 svar)
Regler vid hundbråk?

Känner egentligen främst att jag skriver detta för att få ventilera och få lite förslag på åtgärd, eller hur jag ska tänka i framtiden. 


Jag äger en goldentik och passar en dobermann som ska omplaceras. Har haft honom i ett par veckor nu. Eftersom han inte är min så är jag väldigt noga med att ha full kontroll över honom och känner ett stort ansvar. Jag vet att han har en stark jaktlust, framförallt på kaniner, så jag har ett rejält koppel som jag fäster runt min midja. Har dock aldrig varit problem med andra hundar.


På vår promenad möter vi en liten hund, typ pomeranian/dvärgspets. Vi är 10 meter ifrån och jag hinner tänka på hundens storlek och fundera kring om "lånehunden" skulle kunna missta den för en kanin. Hunden är okopplad och jag vet inte vem som tar första skallet. Min lånehund eller dvärgspetsen.Det utbyts högljudda skall från bägge. Dvärgspetsen rusar fram till mig och de skälls en jäkla massa. Jag lyfter upp min lånehund och den lilla spetsen cirkulerar uppretat vid fötterna på mig.  Jag ropar till ägaren "ta din hund" Känns som en evighet innan ägaren får tag på den och går därifrån. Och jag är blir arg för det inträffade, tänk om något hade hänt. Han är ju 20 ggr större.


Om någon hade skadats, antagligen den lilla hunden, vad hade hänt då och vem ligger ansvaret på? 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om casca och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Regler för gå in eller ut?   [21] 12 dec: Laban76 14 dec: aenima regler för fodervärd?   [12] 8 nov: Nasmib 3 feb: Nasmib Någon som är bra på regler kring fodervärdsavtal?   [17] 15 nov: Marie&Smilla 20 nov: Marie&Smilla Köpa hund i Norge-regler??   [26] 20 okt: juliaj84 6 nov: juliaj84 Två hundar regler när det gäller mat och godis   [5] 25 okt: SandraCarlsson 25 dec: Ginza Schäfertik Fråga er Medlemmar om hundbråk ej skada!   [8] 20 okt: STB 8 nov: Hortensia Uppfödare, hur ohygieniskt får det vara ? Regler??   [1] 17 okt: Randis 17 okt: Ayrin regler runt championat :)   [4] 9 sep: Mell¿® 13 sep: Mell¿® Koppeltvång och regler för hundägare   [14] 2 mar: STB 6 mar: STB Två personer bitna under stort hundbråk   [21] 16 jun: traktorn 21 jun: Hortensia
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Staffordshire Bullterrier | Jämthund | Siberian Husky | Shetland Sheepdog | Chihuahua | Labrador Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB