Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
30 oktober 2016 av Fredde86 i övriga hundfrågor (1 svar)
Små saker som blir så mycket större...

Hej alla hundägare..


Vi va lite över oss givna igår o de va då jag bestämde mig att skriva ett inlägg ifall man kan få några tips och råd.


För ett år sen tog vi över en 2år gammal hund av en släkting och uppfostran har inte blivit den bästa... Några av sakerna är att han fick va på borden, fick ligga på köksbordet o titta ut. Hon har barn som varit inne o ute o de har hänt att dörren inte varit riktigt stängd o han smitit.


När han kom till oss så försökte vi få bot på de genom att inte ge honom chansen att gå på borden o de har funkat sådär. Har stängt med grind för o vänja av de beteendet men få fort den inte står där o man inte ser så är han uppe på bordet. Prövat två gånger o strö ut vitpeppar ifall de kan avskräcka o då har han inte varit där men konstant lägga vitpeppar på bordet är inget vi vill heller.


Igår busade vi lite innan jag skulle gå ut med han o detta gjorde mig besviken... Vi busade och min dotter hade mat på bordet.. Då hoppade han upp i soffan, såg maten, vädrade o hoppade ner o sprang till mig som va i vardagsrummet och min sambo satt i soffan, då sprang han tillbaka till bordet o fast jag såg vad som va på gång och sa nej så va han uppe o knep en köttbulle från tallriken mitt framför oss o trots at vi sa nej. Han fick höra sig att de va fel men grejen att han gjorde de och ignorerade oss.


Av dom två gångerna har smitit så första gången jagade jag och min sambo honom o fick ta i honom men andra gången smet han en morgon och då va jag iväg tidigt en helg morgon o handla, när jag kom hem o jag va på väg in så satt han en bit ifrån o tog sats o satsade så han tog sin chans.. Jag fick tag i han till slut men även där.. Jag fanns inte för han o han gick o nosa o lukta.. Då backa jag tillbaka o gick in o då sprang han tillbaka ungefär att de verkade som en rolig lek.


En annan sak har varit att han har haft en riktigt extrema han hunds beteenden. Alla hundar som varit här har han dominerat, barnen har han försökt dominera men de har vi avstyrt. 


Om jag ska lyfta något positivt så älskar denna hunden o vara ute, nu när de har varit varmt så har vi gjort en grind vid altanen på baksidan så har vi kunnat ha öppet o han har kunnat gå ut o in som han vill men ibland har vi bundit ut han o dengillar han inte.. Då sitter han o gråter o skäller tills vi blir tvungna och ta in han.


När vi har gått promenader så har han dykt med nosen ner i backen o gått o sniffat, sniffat, sniffat ungefär att han söker konstant hela promenader även dom lite längre, hittar han kissfläckar så slickar han o slickar o när jag försökt säga till så bryr han sig inte o de får bli ett litet ryck i kopplet, men han har haft svårt o slita sig. Han har skvätt och markerat revir med  3meters mellanrum stundvis o efter o bajsat börjat sprätta o sprätter tills han blir tillsagd.


Samma beteende har han haft när vi är på en hund rastgård där vi kan släppa han att han bara går o luktar i sin egna värld o struntar i oss,char prövat oss på med godis o pröva lite inkallning men nej... Vi exicterar inte... 


Detta trodde vi berodde på hormoner o de typiska hanhundar beteendet  så vi prövade en kemisk kastrering o de har vi känt att då har de uppkommit andra saker istället.  De extrema nosandet o slickandet kvarstod och de visste vi att han skulle ta ut all "extra" energi nu i maten.


Han får torrfoder två gånger per dag o ändå direkt efter han ätit så söker han mat runt borden i köket o vardagsrummet o till förmoda hitta något typ LEGO har de hänt att de bara åker ner efter o ätit sin mat. Vi har börjat blanda i morötter extra till maten så får se om han får en bättre mättnadskänsla annars får vi byta foder om de finns något tips på ett bra foder?


Vi lyckades faktiskt o bryta detta beteendet med nosandet, slickandet o sprättandes på promenad. Vet inte om detta är rätt eller fel men hade besök av min kusin för ett tag sen o vi gick på promenad med våra hundarna hon såg hans beteende, då "duttade" hon till han lite insidan vid bakbenet o han slutade o fick fokus på oss. Detta testade vi några gånger o de har gett resultat men dessvärre för bra resultat. Negativa med detta är att han vet vad som kanske kommer o är vi tvungna o göra det så skriker han högt så de låter som att han blir slagen på riktigt fast de är en liten dutt för o bryta beteendet


Han lyssnar när vi säger till, kommer de andra hundar kan vi bryta hans fokus om få de till oss men vissa promenader känner han sig osäker.. Vill gärna gå bakom mig o går han fram o ska kissa o jag tittar på han så avbryter han ungefär som att "den blicken igen.. Då får jag inte". Då tänkte jag i mitt stilla sinne att ska man börja berömma han när han kissar så han vet att de är ok o de har jag testat o direkt kommer de gamla nosande o sökande beteendet fram fast de inte är de jag uppmuntrat.


En annan grej är att han börjat visa vissa tendenser mot våran fem åriga dotter, börjat nafsa ifrån och igår låg hon i närheten av honom fast inte helt intill o han nafsa mot henne, vet inte om de kan ha med kastreringen eller ej.


Hunden är en blandras med Pappilon o Chiuaua, han är för övrigt super go o sprallig. De går o leka med han. Nu kommer äntligen mina frågor o jag hoppas på lite synpunkter. 


Ska han bara få vänja sig nu att de är vi som är ute på promenad med han o han följer oss eller kan man göra något så han blir tryggare i den rollen att denne vi som leder promenaderna?


Detta med att han konstant letar mat så nu prövar vi extra morot med maten om de inte funkar sånger vi byta foder, något tips på något sådan?


Varför har han börjat visa agg mot den lilla även i detta fallet så lekte hon inte med han?


Vad kan man göra åt att han går på borden eller va gjorde att han tog sig den friheten fast tillsägelse när han tog mat från bordet?


Vi diskuterade de o se om vi kunde gå någon hundkurs eller liknande så man får lite råd. Än så tror jag väl inte att de är för sent o ändra beteenden fast de är svårare nu vid 3års ålder jämfört med valp.


Han är våran bästa vän o vi vill råda bukt med alla egenheter :)


Tack på förhand.. //Fredrik


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Fredde86 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Aktiv valp - ger vi för mycket uppmärksamhet?   [2] 25 jun: Nokko 27 jun: Nokko Hur mycket köttfärs till 3,5 veckor valpar?   [1] 28 apr: Double_a 29 apr: Gurkans Hur mycket foder ger ni era jakt labradorer?   [0] 25 jan: Nalle och Tindra Valp med för mycket energi för att tränas   [2] 2 aug: Hector24 2 aug: Anneli Hundar som fäller mycket, vad kan man göra själv?   [3] 17 sep: Wicky 22 sep: ellennd Vår hund tuggar på saker när vi far iväg!   [7] 19 aug: goldenlab96 21 aug: Gurkans Hur mycket omelett kan hunden äta?   [5] 3 mar: Lovely havamalt 4 mar: Lovely havamalt Mycket sjuk schäfer valp   [3] 4 dec: Schäfer tik 4 dec: Anneli Urinsten och kissar mycket   [0] 30 nov: Superhoven Hur mycket rapsolja kan man ge hund?   [1] 28 nov: Lovely havamalt 29 nov: Gurkans
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Chihuahua | Rottweiler | Boxer | Tax | Flatcoated Retriever | Fransk Bulldogg
© 1998-2024 Enfinia AB