Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 november 2016 av baxigt i övriga hundfrågor
Re: Min hund gillar mig inte

Nu kommer jag att vara lite rebell här i tråden och inte alls gå med på att låta honom springa helt fritt och göra vad han vill. 
Kan ju säga med en gång att det aaaaaaldrig hade fungerat hemma med min hund.
Jag har en adoptivhund som var helt okontrollerbar i början. Jag skojar inte när jag säger att han var helt jävla skitjobbig. Efter kontakt med hundpsykolog (därifrån jag köpte hunden) så fick jag många tydliga regler som jag fick tips om att följa. Då ingen "hitler-nazi-jugend"-style men nästan och de har fungerat jättebra för oss.

Däremot så var de ju som så att han tyckte inte så mycket om mig i början heller men nu är vi bästa kompisar och vi vet vart vi har varandra. Jag tror att det är viktigt att man sätter gränser och är tydlig, speciellt i början och inte med valp då nej, men att man samtidigt kan slappna av tillsammans och att man bygger upp en trygghetskänsla. Jag brukar vila mycket med honom, att vi lägger oss båda två och myser en stund. Passar då på att ta på tassar och annat som kan vara jobbigt så att han slappna av i sådana stunder också.
Jag hade aldrig kunnat ha att han skulle få göra fritt och precis som han ville utan jag gjorde samma som du gör att han får "fråga" innan också får han leka och göra sitt och det har fungerat väldigt bra. Man får ju känna efter vad det är man har "att göra med".


Som medlem kan du här läsa lite kort info om baxigt och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Inlärning av hund som inte gillar godis?   [8] 19 aug: biro 2 sep: Halvtand Ettåringen gillar att äta bajs.Hur gör ni?   [4] 18 apr: Hilu 25 apr: BushundenL gillar att äta fiskmat   [1] 18 mar: k.glantz 18 mar: STB Hund som visar att han inte gillar npågon   [10] 30 dec: Ronjas 1 jan: Ronjas Vår lilla gillar inte oljan!   [3] 27 sep: Suz Buz 28 sep: Suz Buz min daghund gillar inte sin matte   [2] 22 maj: alexlinn 24 maj: alexlinn Tik eller hane, vad gillar ni bäst?   [12] 26 mar: ylvahedin 27 mar: SnällaBella gillar rasen cavailer   [3] 22 jan: Lippan91 22 jan: pipilotta Tips på Gott belönings godis som Era vovvar gillar   [8] 21 okt: Kristin_Kezo2012 24 okt: Qela Min hund gillar ej andra tikar.   [12] 11 sep: Honeey 11 sep: Honeey
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Jack Russell Terrier | Papillon | Golden Retriever | American Staffordshire Terrier
© 1998-2021 Enfinia AB