Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
28 november 2016 av SanCha i valpforum
Hej!

En del valpar/unghundar har svårare för att förstå vart toaletten ligger noch det är alltid hundägarens ansvar att se till att den förstår vart mabn går. Finns inga andra fysiska fel som ökad törst etc är det bara att ta med sig hunden ut och oavsett det är dagtid eller kväll/natt så är det ute man ska nöta in. Att hunden sedan är uppe och roar sig på nätterna är också ditt ansvar och som du skrev har du redan innan fårr goda råd om att krympa utrymmet så att hunden inte tillåts vara i hela hemmet medan du sover. Förhoppningsvis kommer ju hunden att följa din/er rytmen och sova sig igenom natten när den förstår detta.


Att leka lite innan det är dags att sova är bra och att rasta hunden väl är ännu bättre. Låt sedan hunden varvas ner innan ni lägger er så att den är trött.


I början kan det vara bra att ställa klockan på ringning och ta ut hunden och så fort du märker att detta är onödigt så förlänger  du klockan någon timma framåt tills ni kommetr till den tid som du brukar gå upp. Detta brukar inte ta några tider och man får tyvärr offra sin nattsömn lite för att driva på detta.


Vad gäller revirpink borta el på andras kläder/skor ska du ha hunden kopplad tills ni varit inne en stund och hunden ska heller inte tillåtas gå runt och nosa överallt för då kommer så lätt det här med att ringa in sitt revir.


När gäster kommer kan du ha hunden hos dig eller lära den att ligga kvar i sin korg medan gäster kommer in och när hunden är lugn kan den få hälsa men lämna den inte för ett ögonblick ensam så den ger sig ut i hall och kissar. Säg ifrån med ett barkst nej om hunden precis.....är på väg....det är då det börjar sitta i hjärnkontoret.


Sedan som med allt vad gäller hunden sä är inlärningen övning, övning innan det sitter och inget är gratis. Många hundägare sliter svett som man säger men det kommer ju en ljus framtid också ska man ju veta när hunden förstår och vet.


Lycka till!


 


MVH//Sanna


Som medlem kan du här läsa lite kort info om SanCha och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Rädd för ljud på natten   [2] 13 aug: z_eggis 13 aug: z_eggis Ligger er hund stilla på natten ?   [7] 4 nov: melvin13 24 nov: Halvtand Svårt komma till ro på natten , förstorad prostata   [4] 3 nov: melvin13 3 nov: melvin13 Säga till och torr på natten?   [2] 26 jun: hejsansvejsan! 26 jun: hejsansvejsan! Hund som bajsar och kissar inne på natten   [5] 20 dec: Bamse206 23 dec: Ayrin Parson Russell vaken och orolig på natten?   [2] 8 nov: andreasonfire 8 nov: andreasonfire Valp diarré endast på natten?   [2] 27 jul: LillaLoppan 27 jul: Lona Otroligt rastlös på natten, -vill ha råd!, snälla!   [12] 8 maj: Channy 29 maj: Anneli jobbig valp under natten   [6] 5 feb: username 8 apr: Garm Dålig i magen under natten   [6] 21 dec: SandraCarlsson 25 dec: SandraCarlsson
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Irish Softcoated Wheaten Terrier | American Staffordshire Terrier | Rottweiler | Nova Scotia Duck Tolling Retriever | Dansk/Svensk Gårdshund | Schäfer | Chihuahua
© 1998-2024 Enfinia AB