Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
2 december 2016 av Ingrid W i övriga hundfrågor
Re: Går in i folks hus?

OK, jag tolkade "folks hus" som bostadshus, men i bred bemärkelse kan man ju även räkna dit potatiskällare  

Jag tvivlar inte på att vissa vildsvin kan vara alltför närgångna, ofta av den orsak jag skrev om men kanske även av andra skäl, det vet jag inget om. Jag hittar inte artikeln du nämner. Men det är ganska underligt att så många vittnar om "attacker" av vildsvin men att ingen såvitt jag vet hittills (?) har blivit skadad eller fysiskt angripen, utom då jägare med hund som förföljt grisarna. Kan det kanske i vissa fall vara så att attackerna innebär att vildsvin kommer närmare än man önskar men mer av nyfikenhet och dålig syn än aggressivitet? 

Jag försöker inte bagatellisera hur det skulle vara att verkligen bli angripen av ett vildsvin, och jag hoppas verkligen inte att jag ska få anledning att komma tillbaka hit och bekräfta att de faktiskt gör det utan provokation.

Jag tycker också att de är för många för att det ska vara bekvämt för oss människor. Men om det är så att folk regelbundet blir skadade av vildsvin får vi verkligen hoppas att berörd myndighet agerar och påbörjar skyddsjakt i stor skala.

För övrigt får nog var och en markägare som anser sig ha lidit materiell skada söka ersättning. Vildsvin får jagas nästan året om, utan särskilt tillstånd, av den som har jakträtt på marken - undantaget sugga med kultingar, kanske för att undvika att skapa asociala ungdomsgäng.... Skyddsjakt kan beviljas även under resterande tid.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ingrid W och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Reaktiva hundar (människor)   [2] 24 mar: linneafrodo 26 mar: Mira och Esther Ras som inte tokälskar människor?   [1] 2 maj: TigerLilja 2 maj: Anneli Äldre hund h svårt vara själv eller med människor   [4] 22 mar: Wichita 26 mar: Dimma Hund som vaktar människor   [3] 14 feb: Tessi11 28 apr: Mira och Esther Valp rädd för människor, lämna tillbaka?   [7] 6 jul: Pudelägarn 8 jul: Ayrin Glad valp blev trampad på - nu rädd för människor   [2] 29 okt: Happier 30 okt: pipilotta Aggressiv hund mot människor   [7] 8 aug: Aset1995 9 aug: Torparinnan Kan Seresto vet vara skadligt för oss människor?   [3] 17 maj: Siggesdotter 20 maj: Skiton Varför slickar hundar på människor egentligen?   [7] 31 okt: Ginza Schäfertik 11 nov: Emmksthlm Hugger i luften mot människor   [5] 11 sep: Emelnils 11 sep: s0me0ne
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Papillon | Jack Russell Terrier | Schäfer | Pudel | Dobermann | Whippet | Shetland Sheepdog
© 1998-2024 Enfinia AB