Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 december 2016 av -Aslan pwd- i valpforum
Re: Orädd 8½ veckors valp vägrar komma vid in...

Valpen är bara 8 1/2 vecka gammal, så bara ta det lugnt och andas. Antagligen har er valp inte hunnit knyta an till er så mycket eftersom den inte varit hos er i mer än ett par dagar. Det är viktigt att börja träna inkallning tidigt - ja. Men då är det viktigt att valpen till 110% känner sig trygg med er och har landat i sin nya miljö och sitt nya hem. Jag skulle därför vänta ytterligare någon vecka med ren inkallningsträning och satsa på att hunden kan sitt namn och är trygg i sin nya miljö.

Någon nedanför har gett tipset om långlina (inte flexikoppel, obs!). Mycket bra tips!

Jag kör på "klara, färdiga, gå" som inkallning för min hund. Man säger det sådär riktigt spännande:
"klaaaaara" *ställer mig redo lite hukad i startposition*
"fääääärdiga..."
"gå!" och där springer jag bort från hunden allt vad benen bär så får hunden jaga ifatt mig. 
Här får hunden några förberedelseord. Dessutom blir det som en rolig lek. Självklart blir det en stor belöning (typ korv, leverpastej och köttbullar och bästa leksaken, leversnittar duger inte) när hunden kommer.
Dock gör jag aldrig detta om min hund håller på och springer bort från mig eller står och har fullt fokus på något annat. Då vet jag att han inte kommer lyssna. Om jag då använder kommandot och han inte kommer, kommer det snart innebära att kommandot inte är lika mycket värt. "Förra gången behövde jag ju inte komma när matte ropade, då behöver jag inte göra det nu heller". Slit inte ut kommandot helt enkelt. Vid sådana tilfällen väljer jag hellre kommandon som "stanna"/stopp.

Sedan är er valp så pass liten att den inte orkar pass som är längre än kanske 4-5 minuter. Kommer valpen på inkallning en gång så räcker det gott och väl. Sluta på topp varje gång. Kör ni fyra inkallningar på ett träningspass är risken stor att valpen blir trött, eller att valpen inte kommer - kommandot kommer inte bli lika värt. Så gör en inkallning (alltså bara en) kanske tre gånger om dagen, men inte mer nu när valpen är så liten. Har ni möjlighet så träna någonstans där det är inhägnat, antingen i en hundgård (utan hundar) eller kanske en trädgård med stängsel. Men som sagt - börja med att skapa en bra relation med valpen innan ni börjar träna inkallningen.

Jag har en hund som är näst intill omöjlig att ha lös. Han har inte gått lös på flera år nu mer än på inhägnat område, för det fungerar inte. Han kan komma på inkallning större delen av gångerna och han sköter sig som ett ljus när vi är på kurser inom ämnet, men så fort han får syn på något (fågel, katt, rådjur, känner en doft) när vi är ute och går själva så sticker han och då kan jag stå med en oxfilé i handen utan att han bryr sig. Han springer långt dessutom, ibland uppåt en kilometer innan han vänder. Så han går inte lös längre om det inte är ett par kilometer till närmsta hus och väg.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om -Aslan pwd- och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Rädd? 7-månaders tax vägrar promenader   [2] 17 jul: Superhoven 22 jul: Ayrin 13 veckors valp rädd för andra hundar   [5] 8 maj: Nyblivenägare 10 maj: Ayrin Valp vägrar gå!   [1] 2 aug: Alabbe 3 aug: Torparinnan Tips på hundtränare med inkallning   [12] 19 maj: Maldah 13 jun: Mira och Esther Vad gör man när hunden inte lyder vid inkallning?   [15] 6 apr: Laban76 8 apr: Laban76 Hej har en fråga gällande en 8-9 veckors valp.   [4] 26 dec: valpen7 28 dec: valpen7 Inkallning: hjälp   [4] 17 nov: Snackis 18 nov: Snackis Unghund som vägrar gå   [0] 30 jul: Tessi11 10-veckors valp smet och nafsade på en annan hund   [10] 12 maj: Cofss 16 maj: Hortensia Tips för att träna inkallning   [2] 17 jan: Linis95 19 jan: Draghund
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Australian Shepherd | Grand Danois | Chihuahua | Rottweiler | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB