Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 februari 2017 av :-D i vård & skötsel (1 svar)
Skvättande som inte går över, har testat allt?

Har en snart 9 månader gammal prasky kryzarik kille här hemma. Vi hade liiite bekymmer med att få honom rumsren och än idag kan han bajsa inne om det varit väldigt kallt när vi var ute eller han helt enkelt inte hann bajsa för han gjorde så mycket annat. Det handlar alltså inte om att han inte KAN hålla sig. Kissat inne har han inte gjort på över en månad. Vi går ut med max 3 timmars mellanrum när jag är hemma men han klarar sig ensam med den stora hunden i 5 timmar utan bekymmer och även då håller han sig.


Däremot så skvätter han, han blev könsmogen väldigt tidig (5 månaders ålder) och i samband med att vi fortfarande kämpade mycket med att kissa ute istället för inne. Oavsett om jag använder skvättskydd eller har honom koppel innomhus eller spärrar av till en liten yta där jag ser honom hela tiden får jag honom inte att sluta. Det mest uppenbara kan jag stoppa med tillsägelser, men han gör det även i smyg.


Hade jag låtit honom göra det som han vill hade det vart en gång i kvarten. Jag har varit noga med att tvätta bort allt med sån där spray för ändamålet, ta bort all onödig textil på golvet osv och varje gång jag tvättat golvet måste jag ha stenkoll för det är ju liksom nollställt och han måste märka in allt igen...gardiner, soffhörn, möbler, tikens matskål, min makens sängkläder-ALLT som tvättats.


Hittills har han haft skvättskyddstora delar av tiden men jag känner ju att det inte är en livslång lösning. Åtminstånde inte hemma i vårt eget hus. Han måste ju kunna tvätta sig osv osv. Hur har ni gjort? Hur länge fick ni jobba med det?


Kastrering är INGET alternativ så den som vill tipsa om det behöver inte göra det..jag vill förändrabeteende med träning. inte operation.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om :-D och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
VoffToff, någon som testat?   [3] 12 aug: Havsfruen 12 aug: Anneli Någon som testat NATURE'S EFFECT mera dogs foder?   [0] 13 jun: duende Ziwipeak- nån som testat det fodret?   [8] 1 dec: Samojeden 4 dec: s0me0ne Någon som testat Pure Naturel fodret?   [2] 16 nov: duende 17 nov: Samojeden Hundskor, nån som testat?   [15] 15 apr: Ayrin 16 apr: Megawatt Bravecto, någon som testat?   [3] 30 apr: Emma & Emil 1 maj: Torparinnan Någon som testat Carriers nyaste foder?   [0] 19 nov: duende Aptus Bucadog tandpasta - testat?   [9] 29 okt: Tropper 30 okt: Tropper Någon som testat elektrisk potatisskalare?   [1] 16 mar: Hårboll 17 mar: Ruccola Nån som har testat Proactiv produkterna?   [5] 4 mar: Belgisk Vallhund 4 mar: Megran
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Chihuahua | Fransk Bulldogg | Dvärgpinscher | Rottweiler | Schäfer | Boxer | Shetland Sheepdog
© 1998-2024 Enfinia AB