Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
6 februari 2017 av Lona i vård & skötsel
Re: Skvättande som inte går över, har testat allt?

Han är ju inte så gammal än, det KAN "växa bort" när hormonerna landat lite. Å andra sidan är det faktiskt inte särskilt ovanligt att i synnerhet de allra minsta raserna (chi, pk, dvärgpinscher mfl) aldrig blir helt rumsrena.


Hur agerar ni om och när ni ser att han skvätter?


Finns det andra hundar i hemmet? Löptikar i närheten? (Det är givetvis inte ok att pissa inne då heller men det är lättare att komma åt problemet om man vet varför.)


Hur ser era dagar ut? Vad gör ni, hur aktiveras han, hur mycket ensam är han och så vidare? Upplever du honom som en "cool" hund eller mer "nervig"? Har ni det lugnt hemma eller mycket liv och rörelse?


En del hundar är känsliga för tex för mycket/för lite/fel typ av aktivering eller att de blir stressade av något vilket kan göra att de markerar inne.


Hur är det med vanor, ramar och regler? Jag tillhör inte dem som anser att hunden skall "inse att det är jag som är ledaren och ge fan i att visa dominansbeteenden"  men rent allmänt kan det var idé att strama upp reglerna lite och, framför allt, vara konsekvent med att ens kommandon verkligen följs. 


Problembeteenden (dit tycker jag att man jan räkna inomhusskvättande) är ofta bra att hantera på en bred front, därav alla mina frågor . Det kan kanske ses som långsökt att hunden kissar inne för att den till exempel tillåts dra i kopplet och får leka med bollar varje dag men det är bra att försöka se helheten och inte stirra sig blind på just kissandet.


Jag tycker inte heller att man ska ta till kniven av den anledningen men om det blir mer eller mindre ohållbart så kan ni ju testa kemisk kastrering? Det kan så att säga bryta beteendet och har ni då tur så återkommer det inte när kastreringen går ur kroppen.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Lona och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
VoffToff, någon som testat?   [3] 12 aug: Havsfruen 12 aug: Anneli Någon som testat NATURE'S EFFECT mera dogs foder?   [0] 13 jun: duende Ziwipeak- nån som testat det fodret?   [8] 1 dec: Samojeden 4 dec: s0me0ne Någon som testat Pure Naturel fodret?   [2] 16 nov: duende 17 nov: Samojeden Hundskor, nån som testat?   [15] 15 apr: Ayrin 16 apr: Megawatt Bravecto, någon som testat?   [3] 30 apr: Emma & Emil 1 maj: Torparinnan Någon som testat Carriers nyaste foder?   [0] 19 nov: duende Aptus Bucadog tandpasta - testat?   [9] 29 okt: Tropper 30 okt: Tropper Någon som testat elektrisk potatisskalare?   [1] 16 mar: Hårboll 17 mar: Ruccola Nån som har testat Proactiv produkterna?   [5] 4 mar: Belgisk Vallhund 4 mar: Megran
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Labrador Retriever | Dobermann
© 1998-2024 Enfinia AB