Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
8 februari 2017 av Evravon i övriga hundfrågor (3 svar)
Osäker hundvakt

Jag och min sambo ska vara hundvakt åt min kompis hund i åtta dagar. I början kändes det inte så farligt men nu börjar jag bli nervös.
Vi bestämde oss för att träffas med hundarna för två veckor sedan så att de skulle få ses innan hon ska bo här. Det slutade i kaos då hon flög på min äldsta och min yngsta lade sig i bråket också. Vi lyckades dela på dem och resterande halvtimmen gick helt okej.


I lördags förra veckan kom hon förbi med sin hund för att de skulle ses igen. Det tog två minuter innan hon satte sig upp mot min äldsta och vi fick ingripa igen. Jag vet att hundar testar varandra, jag har bara blivit bortskämd med att min yngsta aldrig utmanat Hiris. Hiris är äldst och Idun yngst. Hunden vi ska vakta är ett år yngre än Idun.
Tre gånger under de två timmarna de var här blev det ordentliga slagsmål och det som oroar mig är att vännens hund ger sig på Hiris oprovocerat. När hon sover eller tar det lugnt.


Detta har nu blivit ett stressmoment och jag vet inte hur jag ska göra riktigt. Jag kan inte ställa in för vi är deras sista utväg (de ska resa iväg med familjerna). Hundarna kommer att vara separerade dagtid då jag och sambon inte är hemma och under natten.


Mina frågor är:


1. Bör jag ha dem separerade första dagarna med ett kompostgaller tex så att de ändå kan se och lukta på varandra eller ska jag låta dem vara tillsammans men vara på min vakt?


2. Jag tänkte ta hundpromenaderna med dem tillsammans för att de ändå ska lära känna varandra. Är det en dålig idé?


Ge mig era bästa tips och råd! På lördag kommer hon så jag vill känna att jag har en plan.


Vill också tilläga att den här hunden är jättemysig och undergiven, liksom mina egna, i vanliga fall. Alltså har jag en svag förhoppning om att de kan komma överens så fort hon slutar ge sig på Hiris.
Jag låter inte heller Hiris sätta henne på plats utan bryter in. Vännens hund går alltid på ansiktet och jag vill inte att det händer något. Anser också att det är min uppgift som flockens ledare. Har jag fel?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Evravon och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
9-veckors valp känner mig så osäker om jag gör rät   [14] 15 aug: Camillla 3 dec: Ayrin Valp skäller när han blir osäker, tips?   [2] 26 jul: Axezz 6 aug: heddabo Hundvakt ambitioner   [5] 17 feb: Hundjoggaren 18 feb: Juno Hund som är osäker?   [1] 28 dec: username 28 dec: Mia Gotland Undersökning hundvakt   [1] 16 sep: DSHM 20 sep: traktorn Osäker hund/ spökålder?   [2] 24 jun: username 27 jun: username Hundvakt första gången, råd?   [2] 16 maj: LouBlue 17 maj: LouBlue Oansvarig Hundvakt   [19] 14 maj: Labbisss 28 maj: Voff 92 Hundvakt /dagmatte/ Valp /ersättning   [2] 14 mar: MajaS 19 mar: Ayrin Osäker hund skäller vid hundmöten   [1] 27 jul: Puresuto 28 jul: Torparinnan
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Bichon Havanais | Chihuahua | Schäfer | Rottweiler | Golden Retriever | Shih Tzu | Chinese Crested Dog
© 1998-2021 Enfinia AB