Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
13 februari 2017 av haloamanda i övriga hundfrågor (0 svar)
Tik som vaktar sin ägare?

Hej!


Jag skulle vara dagmatte år en mini aussie tik på ca 4 år. Har själv en mini aussie tik på 1,5 så det var ett måste att de skulle fungera ihop.


När vi sågs började tiken jag skulle passa skälla för full hals, min började då också skälla tillslut så det var väldigt högljutt. Så vi bestämde oss för att promenera en stund med ca 10 meters avstånd för att de skulle vänja sig vid varandra.


Min tik är från början lite stressig, hon är ju väldigt ung, men hon kan lätt stressa upp sig runt andra hundar (hon vill alltså gärna fram och nosa och hälsa) och jag har märkt att en del hundar (som vi umgås med) inte gillar detta och säger ifrån. Men detta var annorlunda.


När de lugnat ner sig stannade vi vid en stor plan yta, då kunde vi hälsa på varandra och prata lite samt hälsa på varandras hundar. Men när ägaren skulle hälsa på min hund så gick hennes hunden till attack på min hund, det var alltså inte bara en snabb tillsägelse utan den höll på tills ägaren fick tag på hunden och min hund "kom loss" Min hund slogs alltså inte tillbaka utan försökte springa iväg. Min hund blev förstås rädd och klättra upp i mitt knä. Vi provade att ägaren bad sin hund sitta och vänta och sen gå och hälsa på min hund men det fungerade inte och den försökte återigen attackera. 


Satte mig ner med godis och det funkade bra när jag satt själv med min och den andra hunden och delade ut godisar. Men de båda var försiktiga och den andra hunden ville märkvärt inte vara så nära min hund. Min hund var fortfarande något nyfiken, men hade satt sig bakom mig hela tiden. 


Kommer naturligtvis inte vara dagmatte åt denna hund försen jag känner att det fungerar, om det ens kommer göra det. Vill inte utsätta min egen hund för onödig stress och vill inte att hon ska börja bli rädd för andra hundar osv. Men vi bestämde för att vi kan ses regelbunden och promenera med hundarna så att hennes hund kan få lite träning. 


Hennes hund skäller även på vanliga hundmöten.


Jag håller på att utbilda mig till hundpsykolog, den har precis börjat, så har lite tankar hur jag skall göra men tänkte tänkte höra lite tips från er, vad kan vi göra för att hennes hund inte skall bry sig att hon hälsar på min hund? Finns det bra övningar? Det sker alltså bara attacker när hundens ägare och min hund är nära varandra och inte när de själva är vid mig etc. När vi står still och pratar står båda lugnt och sansat vid våra sidor, så det är själva hälsningen som är jobbig. 


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om haloamanda och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Orolig ägare nack/muskel/ryggskada?   [2] 9 jan: Daniel_S 9 jan: Daniel_S Hund vaktar mig konstant mot andra hemma !   [6] 25 feb: bruno123 9 maj: KristinaB Hund som vaktar människor   [3] 14 feb: Tessi11 28 apr: Mira och Esther Vaktar i trappuppgången   [3] 2 nov: Milo2018 26 nov: Draghund St Bernhard/ Nuffe ägare i Malmö?   [2] 3 aug: Frederike 4 aug: Frederike Har min valp ''bytt'' ägare?   [6] 4 maj: OliviaochPixie 19 maj: Halvtand Är jag inte ägare till min hund?   [4] 3 jan: SandraCarlsson 6 jan: Hrímnir Koppeldragning, skäller/vaktar, hoppa, (valp)   [23] 27 dec: Bellii 11 jan: Ayrin Förebygga att hunden vaktar mat och dylikt   [4] 22 jun: Menace 24 jun: Menace Hund vaktar sin ägare mot sin hundkompis   [0] 17 jun: Bluebell
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Rottweiler | Dobermann | Grand Danois | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB