Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
21 februari 2017 av Juno i övriga hundfrågor
Re: Hur får jag min hund att sluta dra i kopplet?

Börja med att verkligen få klart för dig hur du vill att hunden ska uppföra sig när den gör rätt. Gå fot? Ha fullt fokus på dig? Får den nosa runt? Ska den hålla sig bakom eller på en viss sida? Det är helt ok om du kommer fram till att det finns mer än ett rätt svar. Jag gillar tex att min hund springer rätt så disciplinerat bredvid mig de två kilometrarna till hundparken på morgonen utan att stanna eller utforska eller leka/träna. På hemvägen kan vi ta det lite lugnare - nosa lite här och kissa lite där (ja vi och vi). När jag springer ärenden eller hämtar och lämnar barnen vill jag att han ska hålla sig i bakgrunden och följa med. Tre ganska olika jobb för hunden med andra ord och tre ganska olika saker att träna in.
Från din trådstart låter det som om du är trött på att bråka och tjafsa och att det är en trist stämning på promenaderna istället för att vara en rolig och trevlig paus. Om du vill prioritera att få bättre stämning så snabbt som möjligt kan det vara idé att kanske tumma lite på effektiviteten vad det gäller träningen. Det effektivaste sättet att träna in att inte dra i kopplet är att sluta låta hunden dra i kopplet, dvs aldrig mer gå åt det hållet som hunden drar, men det är i min mening riktigt tråkigt och träligt. Du måste verkligen vilja ha resultat för att orka att alltid vara konsekvent.
Så istället kan du välja att börja träningen på den sträckan av promenaden som redan nu fungerar bäst. Tex brukar de sista hundra metrarna hem vara ganska lugna. Träna här! Belöna, belöna, belöna fin koppelgång. Etablera ett starkt kommando. Introducera milda distraktioner. Belöna, belöna, belöna. Och jobba sedan baklänges. Börja be om fin koppelgång några meter tidigare och lite tidigare och lite tidigare. Kanske på en annan lugn sträcka under promenaden? Tills hunden går fint hela rundan.
Eller så kan du träna när du har den största belöningen: Springa fritt i hundparken eller gå och hälsa på husse tex. Ta ut ett riktmärke som startpunkt. Börja sedan gå mot målet, tex grinden till hundparken. Varje gång som kopplet spänns så backar du tillbaka till startpunkten och börjar om (jag gillar att be hunden sitta och titta mig i ögonen innan vi börjar gå igen, men det är finlir). Räkna med att det kommer att ta lite tid de första gångerna, men när hunden väl begriper spelreglerna så är det väldigt effektivt och lär hunden självbehärskning på ett superbra sätt.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Juno och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur få hund att sluta morra och vakta?   [9] 27 mar: mojji 30 mar: mojji Bitig valp, vad ska ja göra för få henne att sluta   [2] 3 okt: Chin86 3 okt: TindraFreya Hund som drar i kopplet.   [1] 17 sep: angelica. 19 sep: alva Bra metod få hund sluta skälla?   [2] 21 aug: Bluebell 21 aug: Bluebell Få honom att sluta jaga katter?   [3] 13 jun: Majala 21 jun: username Valp som sluta skälla   [0] 6 jan: username Ni som har hundar som inte drar i kopplet, hur....   [14] 13 nov: BushundenL 15 nov: Ayrin Kampar med kopplet.   [2] 30 maj: Geka 30 maj: Kalla Kamp om kopplet   [7] 12 nov: Geka 16 nov: Geka Gömmer sig för kopplet   [4] 8 nov: jalm 11 nov: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Staffordshire Bullterrier | Schäfer | Riesenschnauzer | Borderterrier | Rottweiler | Golden Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB