Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 februari 2017 av makiko i övriga hundfrågor
Re: Hur får jag min hund att sluta dra i kopplet?

Jag har jobbat med 3 saker för att få min hund att förstå vad jag vill ha av den när vi går i koppel.


Stannat varje gång hon drar, belönat när hon tittar på mig i början, för att sen belöna när hon kommer tillbaka till mig, ökat på kravet allt eftersom. Har även jobbat mer aktivt, genom att backa tills hon vänder sig om och tar kontakt, främst i mötet med saker som hon blivit extra intresserad av. Om man backar med en godis i handen, så får man hunden att följa handen med godis, och sen kan man vända sig om och gå, och då har man hunden exakt där man vill att den ska vara, ge godiset efter du har vänt, så att du alltid belönar när hunden är på rätt plats. Det ska verkligen löna sig att gå bredvid oss, mata på med godis, det är där det riktigt bra grejerna händer.


Skvallertänat när hon ser saker som intresserar henne, och jag började med bilar först, för att sen utöka med en sak i taget. Hon ser något och tittar på mig och får sin belöning.


Att ge efter för tryck är dock den allra viktigaste jag har lärt henne, att i stället för att försöka komma undan trycket av halsband eller sele, lära henne att hon kan "stänga av" trycket, genom att följa med trycket, ge efter för det. Det naturliga för en hund är att försöka komma undan det som trycker, vilket gör att hunden drar i kopplet. Om du i stället lär den hur den själv kan få fort det som trycker, genom att följa med i stället, så får du snart en hund som du kan hålla i med lillfingret.


Ta hjälp av en vägg, ställ hunden mellan dig och väggen, sen drar du försiktigt koppelt framåt tills hunden i stället för att sterta emot, följer med, då släpper du efter i koplet, så att det blir slakt och säger bra och belönar med något riktigt gott.


Genom att använda en vägg, så ger du hunden mindre valmöjligheter att komma undan, och den lär sig också att gå bredvid nära dig. Det viktiga här är att du är snabb att ge slakt koppel och belöna, så att den till slut kopplar att den själv "stänger av" trycket som blir i halsbandet. Du ska heller inte dra fort eller hårt, utan precis bara så mycket att hunden måste följa efter. Om du har bra tajming, så behövs det inte många gånger för hunden att fatta vad du vill. 


Det finns bra klipp på youtube om det här, sök på pressure and release.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om makiko och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hur få hund att sluta morra och vakta?   [9] 27 mar: mojji 30 mar: mojji Bitig valp, vad ska ja göra för få henne att sluta   [2] 3 okt: Chin86 3 okt: TindraFreya Hund som drar i kopplet.   [1] 17 sep: angelica. 19 sep: alva Bra metod få hund sluta skälla?   [2] 21 aug: Bluebell 21 aug: Bluebell Få honom att sluta jaga katter?   [3] 13 jun: Majala 21 jun: username Valp som sluta skälla   [0] 6 jan: username Ni som har hundar som inte drar i kopplet, hur....   [14] 13 nov: BushundenL 15 nov: Ayrin Kampar med kopplet.   [2] 30 maj: Geka 30 maj: Kalla Kamp om kopplet   [7] 12 nov: Geka 16 nov: Geka Gömmer sig för kopplet   [4] 8 nov: jalm 11 nov: pipilotta
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Staffordshire Bullterrier | Schäfer | Rottweiler | Borderterrier | Riesenschnauzer | Golden Retriever
© 1998-2021 Enfinia AB