Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
23 februari 2017 av snilletogeniet i övriga hundfrågor
Re: Få stressad hund att sluta leka med annan...
Generellt så tror jag att metoden att slappna av leder till att få hälsa inte riktigt är lösningen på det egentliga "problemet". Som du beskriver så är det att de leker non-stop efter att de hälsat? Och att det är det som gör att hunden/hundarna går upp i stress?

Det verkar som det viktiga att fokusera på är att lära hunden/hundarna att slappna av i varandras sällskap? Du säger att ni gått på promenader och gjort andra övningar för att de ska fokuserar på annat, och det är ju toppen! Men har ni verkligen lagt tid på att lära hundarna att vara passiva i varandras sällskap?

Det är ju himla svårt att ge råd när man inte har sett situationen, men om jag var ni så hade jag nog lagt allt krut på passivitetsträning när hundarna är i varandras sällskap! :)

Försök att få brorsan att inte bli arg på sin hund, för det stressade bara upp stämningen mer tänker jag? Men jag vet, det är lättare sagt än gjort att tala om för andra hur de ska hantera sin hund. Men det du KAN kräva är att ha lugn och ro runt DIN hund!

Jag är stenhård med andra runt min hund, för den har väldigt lätt att gå upp i stress. Folk får hantera sina egna hundar som de vill, men när min hund är med i ekvationen så sätter jag genast stopp för höjda röster och hårda ord! :) Det tog ett jävla tag för mig att våga säga ifrån, men det är värt det!

Åh, lycka till! Jag vet så väl hur det är att vara i din situation! Och hundarna är ju väldigt unga, så jag tänker att ni (om ni pallar) kan ha lite is i magen också? Det kan ju vara så att det ger med sig med tiden? Jag säger det mest av egen liknande erfarenhet.

Lycka till! Och du: passivetetsträna som en tok! Det hjälpte min hund enormt mycket!

Som medlem kan du här läsa lite kort info om snilletogeniet och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
10-veckors valp smet och nafsade på en annan hund   [10] 12 maj: Cofss 16 maj: Hortensia Stressad hund, rådfrågning   [9] 3 dec: Ddj 30 apr: Ayrin Framtiden med en hund som bitit annan hund   [2] 17 nov: Staffemamma_ 18 nov: Staffemamma_ Stressad valp?? SNÄLLA hjälp.   [16] 2 okt: drainer 12 okt: drainer Möte med en annan hanhund   [4] 2 sep: lhasa apsu 17 nov: Draghund Aggressiv/stressad hund   [5] 18 aug: mnda 22 aug: Atumn28 Har du saker över som en annan hund kan använda?   [3] 16 jun: LindasHundrast 17 jun: LindasHundrast Stressad vid nya miljöer och hundmöten   [10] 4 maj: ImFabulous 5 maj: Ayrin Hur få hund att sluta morra och vakta?   [9] 27 mar: mojji 30 mar: mojji Hjälp välja omplacering, jaktlabbe - malle, annan?   [9] 18 jan: Annka 20 jan: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Staffordshire Bullterrier | Norfolkterrier | Cavalier King Charles Spaniel | Chihuahua | Briard
© 1998-2021 Enfinia AB