Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
15 mars 2017 av Skogsmys i skaffa hund (14 svar)
Eurasier, Kromfohrländer,???

Har idag en underbar Amstaff men hon börjar bli till åren så många timmar lägger jag på att läsa på om olika raser för att göra ett noggrannt val av nästa hund. Vill inte ha en ny Amstaff för att slippa lite av terriermentaliteten, skärpan, det höga kravet på aktivitetsnivå och att inte behöva ha täcke vid normalt klimat. Har innan haft flera Golden men vill helst slippa jaktlusten och intresset för andra människor. Vill inte ha en för liten hund då vi bor långt ute i skogen och jag trivs med tryggheten det skapar med en lite större hund. 


Jag går mycket i skogen och jobbar därför mycket med mina hundar vad gäller lydnad och går regelbundet kurser på Brukshundsklubben. Har dock en kronisk sjukdom så alla dagar kan inte bli lika aktiva så de för intensiva raserna går tyvärr bort. Dagar då det inte blir lika många timmar i skogen så aktiverar vi med annat men tror att vi alla får ett lyckligare liv om hunden inte får spader vid lite mindre utmaningar någon dag eller två. Har förhoppning om att kanske komma så långt att jag kan börja tävla i tex lydnad eller rallylydnad. Nuvarande hund letar svamp och det vill jag fortsätta med. 


Vad jag hittills läst mig till så kommer jag till Eurasier och Kromfohrländer men tilltalas inte riktigt av deras utseende och känner att jag får åka och träffa dem för att kanske bli övertygad. Men vad tänker ni som läser det här? Av mina önskemål så är det här med så lite jaktlust som möjligt det allra viktigaste. Vi bor som sagt mitt i skogen och har en gigantisk tomt och ett hundliv här handlar om att kunna hantera ansvaret att gå fritt på tomten. 


Tacksam för all eventuell hjälp i detta. Hade jag inte gjort valet med hjärnan så hade jag köpt en Rhodesian Ridgeback då de är det vackraste jag sett i hundväg men jag har förstånd nog att låta bli:)


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Skogsmys och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Eurasier eller Chow Chow?   [13] 23 mar: helenxu 28 mar: Gurkans Val av ras kromfohrländer   [1] 26 jul: Emli 31 jul: Anneli Boktips inför valpköp (eurasier)   [3] 14 dec: almida 25 dec: Pommes Mandolin Eurasier - en ras för mig?   [2] 25 okt: almida 27 okt: Anneli Kromfohrländer eller Schapendoes   [2] 22 mar: emla 10 apr: Livet Hur är rasen EURASIER?   [5] 27 jan: Sussane 30 jan: Sussane Eurasier vs Finsk lapphund   [4] 5 apr: sandra_77 1 maj: vargenvilja Keeshond eller Eurasier.   [1] 20 nov: MFG 22 nov: Ruccola Akita eller Eurasier   [8] 26 jun: malsaa 16 jul: Sezziyanen Eurasier, finsk lapphund eller Sheltie..?!   [6] 29 sep: _Smulan_ 30 sep: _Smulan_
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Jack Russell Terrier | Dobermann | Rottweiler | Chihuahua | Grand Danois | American Staffordshire Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB