Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
30 mars 2017 av makiko i valpforum
Re: Bitande 12 veckors

Klappar ni när valpen inte vill, eller när den är busig, eller på ett sätt som busar upp den? Våran vill bita husse när han klappar henne, för att han klappar på ett snabbt och busigt sätt. Lite måste man förstå att klappar inte är naturligt för hundar, och att röra sig riktigt långsamt kan hjälpa genom att det inte busar upp hunden. Klappa långsamt och belöna med godis för varje klapp den tar emot utan att bitas. 


Lite måste man själv vara lugn för att träna in hunden i att vara lugn när vi rör våra händer på dem, tills de föstår vad vi menar med det. Att klappa på den och den får ha en leksak att tugga på undertiden vi klappar kan vara bra, men det lär den inte vad det är vi vill att den ska göra. 


För min del vill jag respektera hunden också, hon gillar inte klappar så värst mycket, utan vill mer bara ligga nära och känna att jag är där, än att jag klappar henne hela tiden, klappar jag för mycket så går hon och lägger sig en bit bort. 


Om hunden kommer och vill busa, så är det inte så konstigt om den då biter när vi försöker klappa den, och det är då man får avleda med leksak, att alltid ha något mellan hundens tänder och våra händer. Det är lite för mycket begärt att den ska låta bli att bita i lägen då den är full av energi, om man stoppar dit händerna. 


Ge den lek och bus, för att när den är lugn och lite trött träna den i att smeka den och belöna för att den inte biter. Att ignorera valpen när den "bjuder in er till lek" skulle inte jag välja om våran var 12 veckor nu, utan mer uppmuntra leken, även om jag skulle styra upp den. Kraven börjar jag ställa mer nu, efter en tid då jag har medvetet jobbat på att öka hennes engagemang i mig. Jag ignorerade bort mycket, som jag sen insåg att jag var tvungen att ha i min relation till henne, vilket tar mer tid att få tillbaka, än att helt enkelt bibehålla från första början. 


Jag menar, vet jag att min hund kommer att vilja busa efter att ha sovit en timme, så kan ju jag bjuda in till leken också, och inte vilja klappa henne när hon är busig. Jag lovar, vi vill att hunden vill leka med oss, om den är engagerad i oss, så blir det så mycket enklare sen med all annan träning, så passa er för att använda er av ignorering i för stor utsträckning... 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om makiko och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
10-veckors valp smet och nafsade på en annan hund   [10] 12 maj: Cofss 16 maj: Hortensia Bitande dvärgtax 12 veckor.   [4] 27 dec: Mannhem 27 dec: Mannhem Mjäll/skorv på 10 veckors staffe   [4] 14 dec: juliaj84 15 dec: juliaj84 9-veckors valp känner mig så osäker om jag gör rät   [14] 15 aug: Camillla 3 dec: Ayrin Duscha med en 8 veckors valp hemma   [3] 20 maj: BorderSvante 31 maj: Sussane Foder till 9 veckors valp   [3] 30 jul: ElinRo 31 jul: Anneli Är det farligt för 8 veckors valp   [2] 21 okt: Tarek 22 okt: Tarek 8 veckors valp biter sig själv?   [5] 7 aug: hejsansvejsan 8 aug: ygdrsil valp på 9 veckors beteende   [3] 6 aug: Tjolstan 9 aug: traktorn Hur länge kan man lämna en 9 veckors valp ensam?   [8] 26 nov: Jeppeh1984 28 nov: Sezziyanen
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Grand Danois | Schäfer | American Staffordshire Terrier | Golden Retriever | Yorkshireterrier | Rottweiler
© 1998-2021 Enfinia AB