Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
9 april 2017 av Ayrin i skaffa hund (8 svar)
Kanske en sheltie?

Satt och pratade med en person i helgen och råkade hamna på det här med att skaffa hund och listade då mina tankar om nästa hund. De blev ungefär som följer:  • vill samarbeta

  • "lagom" psyke... den jag har nu är för vek, orkar inte kämpa när det går tungt, men samtidigt tror jag nog terrier är att gå väl långt åt andra hållet.

  • inte "spetsskällig", men nåt skall då och då kan jag leva med

  • Inte riktigt brukshundsaktivitetsnivå, men lättränad och glad över att fara till bhk nån dag i veckan eller två (vill träna agility med den).

  • en bra päls som klarar fjällen någorlunda både vinter och sommar, min stackars borzois päls biter myggen rakt igenom, hon blir blöt hyfsat lätt och kall dessutom... Nog kan jag dra på ett täcke (gör det) men myggen är det svårare att skydda hunden mot. En hund som har fysiska förutsättnignar att tycka det är kul att vara ute några dar, inte några timmar.
    Stort plus om snö sällan fastnar i pälsen.

  • Inte för mycket jakt, gillar att kunna ha hunden lös.

  • "lagom" stor, vilket i mitt fall är typ "inte så man trampar på den, men tar inte heller upp en hel bagagelucka". Faktiskt mer och mer med dragning åt det mindre formatet, har insett att en hund man kan bära hem i de flesta fall slår en större hund som "klarar sig själv" (för till slut/ibland gör de inte det).


Och efter lite betänkande föreslog hon sheltie. Det var lite som en uppenbarelse, det är ju inte som att jag inte kände till denna otroligt söta ras, men aldrig riktigt tänkt tanken att det är nåt för mig, men nu känns det som inte helt omöjligt :).


Vad tror ni som vet mer om rasen, skulle en sheltie kunna matcha kravspecen?


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Ayrin och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Allergisk mot vår nya sheltie valp   [7] 22 jun: Animallover94 23 jun: Gurkans Hundköpskurser kanske vore nyttigt?   [3] 20 jan: pipilotta 20 jan: pipilotta Vilken ras?Glad, pigg, mellanstor (kanske grupp8?)   [7] 10 sep: Camido 13 sep: Ayrin Pollenallergier (kanske)?   [3] 14 jun: Båtsman65 14 jul: Båtsman65 Sheltie vill gå väldigt långsamt på promenader   [3] 27 maj: malin111 28 maj: Anneli Lekkompis till sheltie 3,5 mån.   [0] 15 aug: Sara450 (Australisk terrier) Kanske har jag hittat rätt?   [8] 3 maj: Tabula rasa 4 maj: Tabula rasa Dagmatte Sheltie intresse?   [0] 18 apr: Sara450 Kanske en Amstaff?   [40] 27 mar: tallen 7 nov: Lona Nybliven valpägare (Sheltie)   [2] 15 nov: Arnilia 15 nov: kalo
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Bichon Havanais | Jack Russell Terrier | Chihuahua | Grand Danois | Cavalier King Charles Spaniel | Golden Retriever
© 1998-2024 Enfinia AB