Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
10 april 2017 av Sezziyanen i valpforum (27 svar)
Behöver verkligen hjälp, ensamhetsträning

Hej,


Har skrivit här förut men kan inte riktigt hitta på tråden..

Har en valp på snart 6mån. Ensamhetsträningen går verkligen totalt skit.. Jag är nog att skylla en deldå jag inte började lägga in moment från absoluta början, men när jag fick honom vid 12v ålder så var det väldigt mycket arbete för att få allt att fungera ändå, han var en riktig AKTIV virvelvind som man verkligen fick hjälpa att varva ner väldigt regelbundet.. Men nog om det, det är som det är.

Har försökt i ca 2 månaders tid att gå ut och hämta posten varje dag, flera gånger (tar ca 20-30 sek max). Gå ut och slänga sopor då o då (tar ca 1,5minut). Tanken var att han efter hand kanske skulle förstå att det är vanligt, och att han inte behöver klistra nosen på dörren tills jag är tillbaka.. Dvs, det som händer varje gång är han går efter mig ända fram till dörren, vilken då blir stängd framför nosen på honom mer eller mindre.Sen står han där och börjar skälla efter ibland 2 sekunder, i de bästa fallen jag märkt kan det gå 20sek.. dvs att jag hunnit ner och hämtat posten och tillbaka utan att han börjar skälla. Men han står där, alltid, varje gång. Går jag ut med soporna skäller han såklart. Testat lite längre tid nångång, upp till en 3-5 minuter för att se om han skulle acceptera situationen så att säga, men nej..han bara fortsätter.

Jag har testat att spärra av ett annat rum, tex köket, men det känns som han bara får förväntningar om gallret åker upp. Idag när vi skulle prova satte jag upp gallret innan jag började diska, när jag gör det lägger han sig på sin plats i köket och vilar. När jag då gick för att slänga soporna började han skälla oavbrutet och högt innan jag ens hunnit öppna ytterdörren. Han bara står där, en bit från gallret och skäller isf.

Han är en sån valp som hänger med mig till andra rum även när han sover, då vaknar han, går och lägger sig i det rummet jag är och somnar om.

Jag fick lite hopp iom att andra beteenden har förändrats en del med tiden, tex gick han bananas och skällde när jag gick på toa/duschade nu, men det går numera bra att göra bara han är rastad och trött. Nu lägger han sig i en säng en bit från badrummet och vilar där medans jag är inne i badrummet. Men ytterdörren..

Jag fattar bara inte vad sjutton jag ska göra. Första valpen jag haft detta. Kan tillägga att när han har varit med hundvakt har de kunnat gå ut ett par minuter utan att han gjort mer än rest på huvudet från sin sängplats. Då brukar han vara med hundvakten i en mindre yta i en byggnad utanför en villa (ja när de inte är utomhus förstås), så det ser ju lite annorlunda ut mot ett lägenhetshus.

Känns lite uppgivet när man inte gör några framsteg alls. Är ju väldigt svårt att uppskatta hur många sekunder det ska ta innan han börjar skälla också, så det är rätt omöjligt att lyckas med att gå in före han börjar varje gång.. 

Kan även tillägga att han inte beter sig nått särskilt extra uppspelt/uppvarvad när jag kommer in, även om han skällt då. Han fortsätter inte skälla när jag kommit in, och verkar mest lite förundrad över vad som just hände. Dvs hoppar inte på mig eller dylikt han gör när han varit hos hundvakt en dag och inte sett mig på x timmar, tex.

Nån som har nån idé, tips? Whatever? Jag har väl egentligen inte tänkt mig att han måste kunna klara många timmar ensam i framtiden heller, men jag vill verkligen kunna gå och handla lite snabbt eller göra ärenden utanför dörren nån dag när han är mer vuxen.. Har bara haft vuxna hundar förut själv.


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sezziyanen och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp! Katten och valpen trivs inte ihop   [7] 30 maj: Lussekatten 3 jun: pipilotta Hjälp angående merle.   [12] 10 mar: Frances 14 mar: Frances Ensamhetsträning av äldre omplaceringshund   [3] 4 mar: Skåning92 5 mar: Torparinnan Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Är detta verkligen en chihuahua?   [7] 17 jan: Buketten 22 jan: Gurkans Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Fransk Bulldogg | Shetland Sheepdog | Chihuahua | Grand Danois | Rottweiler | Jack Russell Terrier
© 1998-2024 Enfinia AB