Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
18 april 2017 av hundvill i övriga hundfrågor (7 svar)
Normalt att nafsa?

Vår treåriga hund som vi haft i ett halvår efter att ha tagit över den har några gånger morrat åt gäster i vårt hem. Vid ett tillfälle när den låg i soffan nafsade den vår vuxna dotter som sträckte sig mot den från sidan.


Nyligenn hade vi vår dotter hemma i några dagar. Hon och hunden bekande sig mer med varandra. Hunden har kommit upp i hennes knä och gosat och vilat när dottern satt i soffan. Hunden har låtit henne ta på sele och koppel samt gå promenad fast vi var hemma, den brukar annars inte vilja gå ifrån oss. De har alltså som vi uppfattar det fått en fin kontakt och hunden har accepterat dottern.


Efter tre dagar skulle vi spela spel. Hunden ligger lugnt i änden av soffan, är vaken och ser vad som händer. Vi föräldrar sitter i soffan och det finns en plats kvar mellan hunden och en förälder. Dottern sätter sig där, närmare föräldern än hunden, det är ca en halvmeter mellan dottern och hunden.


Några sekunder efter att hon satt sig frågar hon varför hunden rynkar på nosen och innan vi hinner göra något häver sig hunden framåt-uppåt och nafsar dottern i ansiktet så att det blir ett litet sår i pannan.


Jag förstår, tror jag, vad som hänt, sett ur hundens perspektiv. Den har antagligen en rätt stor egen zon som den inte släpper in vem som helst i. Vi får komma in i den i alla lägen och hunden kan själv ta in någon i zonen geno att gå till personen och även upp i personens knä. Men går någon oinbjuden in i zonen när hunden ligger ned blir den trängd. Uppenbarligen är dottern inte lika accepterad/nära som vi är, även det kan jag förstå. Så problemet är inte varför hunden gör som den gör.


Jag undrar om det är vanligt att hundar beter sig så?


Jag undrar om det beskrivna är ett acceptabelt beteende?


Varför eskalerar inte hunden via morrning innan nafset kommer? Vad händer om vi har gäster, eller är och hälsar på nån, och hunden lagt sig vid våra fötter och ett litet barn snubblar in i hunden?


 


Som medlem kan du här läsa lite kort info om hundvill och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Höjd försäkringspremie...normalt?   [13] 27 sep: pipilotta 30 sep: pipilotta Är en prick i ansiktet på en mops normalt?   [0] 7 mar: InteKrille är dettra normalt beteende   [3] 28 jun: rottiswoman 29 jun: Lasagne Normalt beteende? Långt inlägg...   [13] 12 feb: Eddie2015 3 mar: Ayrin Tik vill "tvätta" ungtik väldigt ofta, normalt?   [0] 17 jan: FilipK Tik kopulerade med hannens huvud.. normalt?   [2] 14 jan: Petit-Lissbell 14 jan: Petit-Lissbell Är det normalt???   [5] 4 sep: margarethak 5 sep: Busiga Busan Ser detta normalt ut? Dagen efter tandoperation.   [0] 12 jul: Malinen87 Normalt med valp som inte skäller? (whippet)   [6] 5 jul: anoname 5 jul: Bovven Är detta normalt? (Förändringar i pälsen)   [5] 6 mar: Frejaslillmatte 22 mar: blindstyre
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Rottweiler | Schäfer | Chihuahua | Jack Russell Terrier | American Staffordshire Terrier | Dobermann | Pudel
© 1998-2024 Enfinia AB