Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
22 april 2017 av Sara-Kristina i sjukdom & hälsa
Re: Rädd HELA tiden :( Hjälp!

Om du själv är rädd så känner han av det, men försök att inte vara så hård mot dig själv. Det är inte ditt fel att du har problem med ångest, och att detta smittar hunden efter den händelse du beskriver. Du försöker ju inte medvetet göra honom mer skrämd och orolig. Han försöker antagligen skydda dig mot hot, vilket han anser att barn och cyklar är, eftersom du är spänd och rädd för hur han ska bete sig. Din man är antagligen inte orolig över vad som ska hända och hunden känner av det och är tryggare under promenader med honom. 


Jag har inga jättebra råd att ge dig, mer än att försöka vara mindre orolig själv, men kunde du det bara så där så hade ju problemet löst sig. Har du någon hundtränare som gör hembesök på din ort? Att få hjälp av en expert tror jag är jättebra, denne kan hjälpa dig att bli mer självsäker i hanteringen av den situation du befinner dig i. Om du blir trygg i hur du ska bete dig kommer hunden att känna sig lugnare automatiskt. Vad händer om andra personer förutom din man eller du promenerar hunden? Kankse kan du få avlastning? Du verkar mycket uppriven och ångestfylld nu. Jag är säker på att du älskar din hund och vill den det bästa, och ni förtjänar att vara lyckliga tillsammans. De flesta situationer går att lösa med rätt hjälp och träning, och jag tror att både din hund och du behöver få hjälp av en hundtränare eller liknande för att känna er trygga igen.


 


Jag har inga jättebra konkreta råd som du kan använda för att hux flux bli tryggare då jag inte känner dig eller din hund, men att du skriver om ditt problem här är starkt och bra. Du vet ju egentligen redan att hunden smittas av din oro, men din oro och psykiska mående är en sjukdom och inte en "elakhet" eller misslyckande från din sida. Ni har hamnat i en ond spiral du och din hund, och jag tycker att ni ska försöka få tag i någon som kan komma till er och utvärdera situationen och ta fram en handlingsplan.


Jag önskar dig all lycka till och försök se detta som ett problem ni har just nu och det är inte ristat i sten att ni kommer att ha det på detta vis för alltid. Ta hjälp av någon kunnig som kan se tillsammans och hur ni interagerar. Ni har båda blivit traumatiserade men det finns alltid möjlighet till förbättringar när man är villig att arbeta på det. och att du ber om hjälp är en stark signal om att du vill hundens bästa. Styrkekramar!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Sara-Kristina och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans Hjälp med problemhund som hotas av avlivning   [9] 7 jun: Guilliotine 9 sep: JackLasser Valp HATAR att vara ute, snälla hjälp!!   [12] 28 apr: Nyblivenägare 17 sep: Neeten
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Schäfer | Rottweiler | Chihuahua | Dobermann | Pudel | Jack Russell Terrier | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB