Diskutera, läs
Hundforum
Chat
Medlemmar
Hundar
Bloggar
Medlemsbilder
Medlemsfilmer
Jag & mina vänner
Händelser
Statusförändringar
Mina händelser
Min profil
Mina vänner
Mina meddelanden
Annat i Rastplatsen
Hundkalender
Mina tjänster
Hjälp

Antal online:
( gäster)
 
24 april 2017 av Voff 92 i sjukdom & hälsa
Re: Rädd HELA tiden :( Hjälp!

Hej.


Jag har själv en liten hund som visar en del räddsla för vissa saker eller mer situationer.


Att din hund blivit så rädd att han blivit rädd att bara gå ut och inte börjar bli lugnare igen låter inte alls bra...


Förstås är det så att ömkar du hunden och är spänd eller tveksam själv så kommer hunden aldrig bli bättre, han ser ju upp till dig som visar att han ska vara rädd!


Tror din man bara går på och troligen visar en mer självsäker eller avslappnad gång, bara att inte titta upp snabbt så fort man möter något man tror skrämmer hunden eller stelna till gör mycket, men det är svårt att sluta om man börjat göra så.


Jag har klarat av min egen hund i de flesta situationer, det jobbigaste är riktig närhet som hos veterinären eller kloklippning som jag fått ge till kunnig att göra för jag tvekar för mycket.


Att lämna till någon annan att bara gå ut med hunden är ju lite svårare men skulle tipsa att du skulle gå med någon person än helt själv, gärna hundvan som kan ta över hunden om den börjar bli för orolig eller rädd. Att prata med någon och gå samtidigt brukar göra att man inte tänker på rädslan eller bli spänd, man har annat att göra.


Sen kan den andra personen påminna att gå annorlunda etc om man går in i gammla vanor igen. Min hund är lugn när jag pratar för mig själv högt med men går ju inte överallt så man ses som tokig kanske, sen kan jag tänka mig bort så jag missar om något kommer eller min hund blir uttråkad att jag inte är i nuet.


Tänker också att några lekar eller övningar vore bra?


Hitta några stenar hunden får hoppa på, eller bara trottoarkant för din kanske? Ha med lite godis och om hunden är lugn slänga någon i en trevlig grästuva så han får leta upp den. Göra att den tvingande och skrämmande prommenaden blir rolig och en lek.


Vissa hundar har närmare till räddsla, min visar det rätt tydligt, så man får jobba på lugn och självständighet mer för dem. men jag tycker också att panik inte är kul förstås men lite rädd hund är bättre än en stöddig, ilsken hund som kan ta över och attackera någon.


Se det bra istället för det dålig och ta det väldigt lugnt så ser du snart framsteg.  


Lycka till!


Som medlem kan du här läsa lite kort info om Voff 92 och gå vidare till medlemsprofilen.
Svara på detta inlägg

Alla inlägg i denna diskussion

Liknande diskussioner:

Tråd startad
Senaste svar
Hjälp-hund som rullar sig i bajs på varje prommis   [2] 19 feb: Blocksberry 24 feb: Torparinnan Hjälp att behålla hund   [10] 3 feb: LeaTyra 5 feb: LeaTyra Tax 11 månader, hjälp!   [11] 28 nov: MalinK 30 nov: pipilotta Bichon Havanais eller Biewer Terrier - Hjälp   [3] 12 nov: Anna_78 13 nov: Leias husse Ensamträning fungerar inte, hjälp!   [2] 7 nov: Azin 10 nov: Ayrin Valp - smärta/ inflammation i blodet. Hjälp!   [2] 27 sep: Lundgrens 28 sep: Ayrin Anställa/ hjälp med att få valp rumsren   [2] 17 sep: HannaB 17 sep: Lona2 Hjälp med färger inför parning!   [3] 19 jul: honeybee 26 jul: Gurkans Hjälp med problemhund som hotas av avlivning   [9] 7 jun: Guilliotine 9 sep: JackLasser Valp HATAR att vara ute, snälla hjälp!!   [12] 28 apr: Nyblivenägare 17 sep: Neeten
 

NÅGRA AV VÅRA TJÄNSTER

Hundannonser Kennelsida Verksamhetssida Info om tjänster

VOVVE.NET

Om Vovve.net Kontakta oss Annonsera på Vovve.net Varumärket "Vovve"

FÖLJ VOVVE PÅ FACEBOOK

FÖLJ VOVVE ÄVEN PÅ ...

Vovve.net

TIPSA VOVVE

Något som är fel på sidan ovan?
Tryck här för att rapportera fel eller tipsa Vovve.

VOVVES NYHETSBREV

 
Populära raser idag:   Jack Russell Terrier | Schäfer | Australian Kelpie | Golden Retriever | Chihuahua | Vit Herdehund | Boxer
© 1998-2024 Enfinia AB